ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές- Νεκροί και μεγάλες καταστροφές

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς στη βόρεια Καλιφόρνια που μαίνεται στους πρόποδες λόφων στην κομητεία Σάστα. Αυτό δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Δευτέρα, ενώ άλλη συνεχίζει μαίνεται κι απειλεί αμπελώνες των κομητειών Νάπα και Σονόμα, γνωστών για τα κρασιά τους. Οι τρεις θάνατοι εξαιτίας της πυρκαγιάς που η πυροσβεστική βάπτισε Zogg όταν ξέσπασε προχθές Κυριακή κοντά στην πόλη Ρέντινγκ ανακοινώθηκαν από τον σερίφη της κομητείας και την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire).

29 νεκροί σε πυρκαγιές στην Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου

Δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία για τα θύματα, ή τις περιστάσεις των θανάτων τους, ως αυτό το στάδιο. Με τους τρεις νέους θανάτους, τα θύματα των πυρκαγιών ιστορικών διαστάσεων οι οποίες σαρώνουν την Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου έφθασαν τα 29 μέχρι εδώ.

Aποκαϊδια τα σπίτια

Η πυρκαγιά Ζογκ, που έχει μετατρέψει σε αποκαΐδια περίπου 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαμνωδών και δασικών εκτάσεων, συνέπεσε με το ξέσπασμα άλλης μιας, της αποκαλούμενης Glass, κάπου 320 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην καρδιά των αμπελώνων της Καλιφόρνιας. Η πυρκαγιά Γκλας έχει απανθρακώσει σχεδόν 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχών με βλάστηση στις κομητείες Νάπα και Σονόμα από το πρωί του Σαββάτου. Σπίτια κάηκαν, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς απειλούνται αμπελώνες.

Kαταστροφές σε οινοποιεία

Και οι δύο πυρκαγιές παρέμεναν ανεξέλεγκτες το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα). Τα αίτιά τους ερευνώνται.

Οι πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ φέτος χαρακτηρίζονται ιστορικές από την άποψη της καταστροφής που έχουν προκαλέσει: έχουν απανθρακώσει 15 εκατομμύρια στρέμματα από τον Ιανουάριο, έκταση άνευ προηγουμένου, ενώ έχουν καταστρέψει πάνω από 7.000 σπίτια και άλλες δομές. Ενισχύονται από τους καύσωνες, τους ισχυρούς ανέμους και ακραία φαινόμενα που επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search