ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Συνεχίζει τη λειτουργία του το Συμβουλευτικό Κέντρο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας

Σας ενημερώνουμε για τη νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που «φωτίζει» τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, όπως επίσης την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, την ψυχαγωγία, ακόμα και την ψυχοκοινωνική στήριξη.

Πρόκειται για το Portal menoumedytikiellada.gr, το οποίο ήδη βρίσκεται στο διαδικτυακό «αέρα» και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο και ωφέλιμο «σύντροφο» για κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας -και όχι μόνο- κατά το διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας και ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

Μέσα από το πολυχρηστικό Portal, οι πολίτες μπορούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση σχετικά με όλες τις εξελίξεις για τον Covid-19, τα μέτρα προστασίας και τις χρήσιμες οδηγίες, ακόμα και για το νομοθετικό πλαίσιο. Παράλληλα, μπορούν να βρουν πολλές και καλές ιδέες για ψυχαγωγία και εκπαίδευση μικρών, μεγάλων και… μεγαλύτερων, συμβουλές για πνευματική και σωματική άσκηση, ακόμα και να μάθουν καλύτερα για τον τόπο μας, να ακούσουν ραδιόφωνο ή και να μάθουν… ξένες γλώσσες! Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής καλύπτοντας 4 ιατρικές ειδικότητες: Παιδίατρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους, αλλά και εθελοντικής προσφοράς.

2611.100405: ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέχει στους πολίτες μία ακόμα νέα υπηρεσία: Πρόκειται για την τηλεφωνική και ηλεκτρονική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Με ένα τηλέφωνο στο νούμερο 2611.100405 (αστική χρέωση) ή με ένα mail στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., όποιος επιθυμεί μπορεί να συνομιλήσει ή να απευθύνει ερωτήματα σε ειδικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8:00 έως τις 20:00. Και ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου και στήριξης για όσους έχουν ανάγκη και επιθυμούν συμβουλές για να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματός τους.

Παρακαλούμε να υποστηρίξετε την πρωτοβουλία της ΠΔΕ και να προωθήσετε το μήνυμα στα ενδιαφερόμενα μέλη σας.



ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ


Σας ενημερώνουμε πως το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, συνεχίζει τη λειτουργία του, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τα στελέχη του, όσο και για τις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτό.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων παρέχονται τηλεφωνικά, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν συνεννοήσεως, γίνεται συμβουλευτική και διά ζώσης. Το ΣΚ θα λειτουργεί με τον τρόπο αυτό για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, με γνώμονα τη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων είναι ΔΩΡΕΑΝ, καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:

• ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση

• ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)

• εργασιακή συμβουλευτική

• νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.

• συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.


Το δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ αποτελείται από:

• Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΟΠΙΦ, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).

• Τα σαράντα ένα (41) Συμβουλευτικά Κέντρα.

• Τους δεκαοκτώ (18) ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο (2) ξενώνες φιλοξενίας του ΕΚΚΑ.


Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.


Με εκτίμηση,

Σταυρούλα Καραθανάση: Σύμβουλος Υποδοχής/ Διοικητική Υπάλληλος


Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας Δευτέρα-Παρασκευή: 08:00-16:00

Κανακάρη 101β, 26221 ΠΑΤΡΑ, Τηλ & Fax: 2610.620059

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.kethi.gr, www.womensos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search