ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H πανδημία κάνει την Ελλάδα περιζήτητη: Μαζικές αιτήσεις για επαναπατρισμό

Πάνω από 4.000 Έλληνες και ομογενείς που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αιτηθεί ηλεκτρονικά τον επαναπατρισμό τους στη χώρα μας, καθώς η τρομακτική εξάπλωση του κορονοϊού μετά την καθυστέρηση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη λήψη μέτρων, έχει σκορπίσει φόβο και ανησυχία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι αιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους ταξιδιώτες και όλους εκείνους που έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα από την Μεγάλη Βρετανία,

αλλά με ελληνικής καταγωγής πολίτες που θεωρούν την Ελλάδα μετά τα μέτρα που έλαβε, πιο θωρακισμένη ως χώρα απέναντι στον φονικό ιό.

 

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει μετά και τον καθημερινό έλεγχο που κάνουν στις στατιστικές και τα στοιχεία που σχετίζονται με τους αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών από τον κορονοϊό που μέχρι ώρας στην Ελλάδα δείχνουν να είναι πιο ελεγχόμενοι σε σχέση με τους ξέφρενους ρυθμούς που παρουσιάζει η πανδημία στο Λονδίνο.

 

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πρεσβείας

Η απόφαση όλων αυτών των πολιτών για επαναπατρισμό δεν ήταν τυχαία, καθώς πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, καλούσε τους ενδιαφερόμενους μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας να εγγραφούν στις καταστάσεις αιτούντων επαναπατρισμό.

 

Ο επαναπατρισμός των ανωτέρω πολιτών θα αποφασισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Θέλουν να έρθουν… και Γερμανοί!

Επίσης την Πρεσβεία τους στη Γερμανία έχουν επισκεφτεί και πολλοί Γερμανοί πολίτες, οι οποίοι κάνουν προσπάθειες να έρθουν στη χώρα μας, καθώς διατηρούν εξοχικά σπίτια σε Κρήτη και Πελοπόννησο.

newsit.gr

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search