ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού: Πρακτικός οδηγός για τα ψώνια

Από το πρωί της Δευτέρας, 23 Μαρτίου ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία, όπως ήταν εύλογο, δημιούργησε και αρκετά ερωτηματικά για τον τρόπο που θα κινούμαστε και στις αγορές μας.

Πριν βγείτε από το σπίτι

-Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει στη λίστα σας όλα όσα χρειάζεστε χωρίς παραλείψεις που ίσως να σάς αναγκάσουν να ξαναβγείτε εκτός σπιτιού.

-Οργανώστε τη λίστα σας ανά είδος.

-Φροντίστε να έχετε στην τσάντα σας τα απολύτως απαραίτητα όπως γάντια, απολυμαντικό χεριών, μάσκες. .

-Πλένετε καλά και απολυμαίνετε τα χέρια σας πριν βγείτε από το σπίτι. Φορέστε τα γάντια αφού βγείτε από την έξοδο του σπιτιού σας .

-Φροντίστε να έχετε μαζί σας το κινητό σας αν έχετε στείλει στο 13033 SMS.

-Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας και τη δική σας τσάντα για τα ψώνια. Προστατεύουμε το περιβάλλον και κατά συνέπεια τον εαυτό μας.

Αφού βγείτε από το σπίτι

-Αν οδηγείτε, ανοίγετε την πόρτα, απολυμαίνετε το τιμόνι κ.λ.π και αφού όλα είναι όπως πρέπει φοράτε τα γάντια σας. Φροντίστε πάντα να έχετε εφεδρικά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια καθαρισμού και απολυμαντικό. Αν μπείτε σε ταξί ή άλλο μέσο μεταφοράς αποφύγετε να αγγίζετε τις επιφάνειες όσο είναι δυνατό. Κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά.

Στις αγορές σας

-Να είστε υπομονετικοί αν χρειαστεί να περιμένετε έξω από το κατάστημα μέχρι να σάς επιτρέψουν την είσοδο ακολουθώντας τις επίσημες κατευθυντήριες.

-Έχετε έτοιμη τη λίστα με τις αγορές σας για να μην καθυστερήσετε. Δεν πρέπει να χρονοτριβείτε.

-Μην αγγίζετε άσκοπα τα προϊόντα στα ράφια παρά μόνο αν έχετε σκοπό να τα αγοράσετε.

-Αν θέλετε να προμηθευτείτε λαχανικά, φορέστε καινούρια γάντια και μην αγγίζετε άσκοπα λαχανικά που δεν θα αγοράζετε.

-Μην συνωστίζεστε στα ταμεία. Διατηρείτε την απόσταση του 1.5 μέτρου για να παραμείνετε ασφαλείς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι ομόφωνη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search