ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Eκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσμένους στο μπλόκο των Προσφυγικών

Ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με το Ανατολικό Διαμέρισμα διοργανώνουν στον προαύλιο χώρο του Ανατολικού Διαμερίσματος (Εγλυκάδος 98), την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στις 4 Δεκέμβρη του 1943, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο κτήμα Μουρτζούχου.

Στις 11.30 το πρωί, στον τόπο της εκτέλεσης, απέναντι από τα γραφεία του Ανατολικού Διαμερίσματος στο λιτό μνημείο που διαμορφώθηκε δίπλα στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς του λαού, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα ακολουθήσει ομιλία από τον εκπρόσωπο του Δήμου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος διοργανώνει εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, για να τιμήσει τους εκτελεσθέντες, από τους ναζί αγωνιστές, στο μπλόκο των Προσφυγικών, με την παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο από το Παιδικό Τμήμα και το Τμήμα Πόντου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος του Παμμικρασιατικού, αντιστασιακοί και συγγενείς των εκτελεσμένων και η εκδήλωση θα κλείσει με κατάθεση στεφανιών.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί πορεία και δρόμος θυσίας, από την Πλατεία Ελευθερίας, στο κτήμα Μουρτζούχου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης του Δήμου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναστάτωση το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ΙΧ αυτοκίνητο κινούμενο πάνω στη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης με κατεύθυνση προς Πάτρα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο παρά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 θα εφαρμοστεί το «Καλάθι των Νονών». Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται τα εξής προϊόντα: Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδιαΕπιτραπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, κατόπιν πρόσκληση
Image
Image

Search