ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Βουνό... ήδη τα σκουπίδια -Έκκληση του Δήμου στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια

Έκκληση στους πολίτες για ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι και αύριο λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων απευθύνει όψιμα ο Δήμος Πατρέων. Η παρέμβαση έγινε αφενός για να υπενθυμιστεί (επιτέλους...) στους δημότες ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση και αφετέρου επειδή τα σκουπίδια άρχισαν να ξεχειλίζουν στους κάδους από χθες το πρωί σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία για την εποχή.

Η δυσοσμία και οι εικόνες της εναπόθεσης απορριμμάτων έξω από τους κάδους ήταν πιο αισθητές σε κεντρικά και επομένως πολυσύχναστα σημεία της Πάτρας. Καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, και αρνητικές συμπεριφορές από μεμονωμένους επαγγελματίες που δεν κράτησαν χαρτοκιβώτια και σκουπίδια εντός των επιχειρήσεών τους για λίγα (θα είναι λίγα;) 24ωρα μέχρι να λήξει η απεργία και να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Χθες, η αντιδημαρχία έκανε δημόσια έκκληση στους δημότες να μην αποθέτουν στους κάδους ή γύρω από αυτούς, τα απορρίμματά τους, έως και αύριο, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας. Ιδιαίτερη παράκληση απηύθυνε στους εμπόρους και τους καταστηματάρχες «να μην βγάζουν χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα υλικά κοντά στους κάδους των απορριμμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.».

Οι απεργοί έχουν ορίσει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την αποκομιδή στα ιδρύματα, νοσοκομεία, κλινικές και στις λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Αλλά αυτό δεν αίρει την οικτρή εικόνα στην πόλη και την περιφέρειά της.

Το πολιτικό σκέλος

Η Δημοτική Αρχή ικανοποίησε το αίτημα των εργαζομένων και προγραμμάτισε για σήμερα (17:30) έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ζητηθεί από τα μέλη του σώματος να συναινέσουν στην έκδοση ψηφίσματος που έχει προταθεί από το σύλλογο υπαλλήλων του Δήμου, το σωματείο προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας, το σωματείο οδηγών-χειριστών και το σωματείο εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Αχαΐας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, «χαλώντας» τα σχέδια των εκδρομέων για μια ανοιξιάτικη Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα.  Ειδικότερα, ο βροχερός που ξεκίνησε απ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από τρία επικά ντέρμπι που έκοψαν την ανάσα, το Game 4 της σειράς των playoffs της EuroLeague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι Πειρα . . .
LIFE STYLE

Άψογη ερμηνεία, εντυπωσιακή χορογραφία, ευρηματική σκηνική παρουσία. Η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσε, με την ιδιαίτερη χροιά και τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, το «ZARI», στη  δεύτε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχές, εκπαιδευτικές κοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=wP6PIqx7tio&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ, αναφέρονται τα εξής: Οι Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και η δομή  ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ στάθηκαν  και πάλι αρωγοί στους οικονομικά αδύναμους συμπολ
Image
Image

Search