ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Βουνό... ήδη τα σκουπίδια -Έκκληση του Δήμου στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια

Έκκληση στους πολίτες για ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι και αύριο λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων απευθύνει όψιμα ο Δήμος Πατρέων. Η παρέμβαση έγινε αφενός για να υπενθυμιστεί (επιτέλους...) στους δημότες ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση και αφετέρου επειδή τα σκουπίδια άρχισαν να ξεχειλίζουν στους κάδους από χθες το πρωί σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία για την εποχή.

Η δυσοσμία και οι εικόνες της εναπόθεσης απορριμμάτων έξω από τους κάδους ήταν πιο αισθητές σε κεντρικά και επομένως πολυσύχναστα σημεία της Πάτρας. Καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, και αρνητικές συμπεριφορές από μεμονωμένους επαγγελματίες που δεν κράτησαν χαρτοκιβώτια και σκουπίδια εντός των επιχειρήσεών τους για λίγα (θα είναι λίγα;) 24ωρα μέχρι να λήξει η απεργία και να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Χθες, η αντιδημαρχία έκανε δημόσια έκκληση στους δημότες να μην αποθέτουν στους κάδους ή γύρω από αυτούς, τα απορρίμματά τους, έως και αύριο, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας. Ιδιαίτερη παράκληση απηύθυνε στους εμπόρους και τους καταστηματάρχες «να μην βγάζουν χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα υλικά κοντά στους κάδους των απορριμμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.».

Οι απεργοί έχουν ορίσει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την αποκομιδή στα ιδρύματα, νοσοκομεία, κλινικές και στις λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Αλλά αυτό δεν αίρει την οικτρή εικόνα στην πόλη και την περιφέρειά της.

Το πολιτικό σκέλος

Η Δημοτική Αρχή ικανοποίησε το αίτημα των εργαζομένων και προγραμμάτισε για σήμερα (17:30) έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ζητηθεί από τα μέλη του σώματος να συναινέσουν στην έκδοση ψηφίσματος που έχει προταθεί από το σύλλογο υπαλλήλων του Δήμου, το σωματείο προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας, το σωματείο οδηγών-χειριστών και το σωματείο εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Αχαΐας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search