ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλος ο Δήμος Αιγιαλείας

Την κήρυξη όλου του Δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο των ΔΕ Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο, υπερψηφίζοντας την ανάλογη πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η απόφαση ήρθε μετά από μαραθώνια συζήτηση πλέον των 4 ωρών για το θέμα, με τη δημοτική αρχή να περνά μια από τις δυσκολότερες φάσεις της θητείας της, έχοντας να αντιμετωπίσει την πολυγλωσσία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων που από τη μία ρίχνουν πρόστιμα για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και από την άλλη κλείνουν πόρτες για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου είτε εντός Περιφέρειας είτε εκτός. Το αποτέλεσμα είναι ορατό και δύσοσμο σε όλη την Αιγιάλεια, με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά απειλώντας πλέον ανοιχτά τη δημόσια υγεία, πέραν της αποτρόπαιας εικόνας και μάλιστα λίγες μέρες πριν το Πάσχα, που αναμένονται και χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αντιπολίτευση προχώρησε σε δριμεία κριτική κατά του δημάρχου για τη μέχρι τώρα στάση του αλλά και για την ελάχιστη απορρόφηση κονδυλίων για έργα σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων, ενώ έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση τόσο συστράτευσης μαζί με τους βουλευτές του νομού για να διεκδικήσει η τοπική κοινωνία τη μεταφορά των σκουπιδιών με νόμιμο τρόπο αλλά όχι στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, όχι τουλάχιστον πριν την αποκατάστασή του και τον έλεγχο για την καταλληλότητά του. Μέχρι και ένδικα μέσα μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος, ανοίγοντας μέτωπο με Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη και Υπουργείο, όπως τονίστηκε, ώστε να έρθουν όλοι προ των ευθυνών τους και να "ξεκολλήσουν" υπό το βάρος της πίεσης της προσφυγής στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Εκ μέρους των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας υπήρξαν παρεμβάσεις από ομιλητές της Επιτροπής Αγώνα, που τόνισαν πως ο ΧΥΤΑ Αιγείρας πρέπει να κλείσει οριστικά, ενώ μια μικρή διαφοροποίηση υπήρξε (στο τυπικόν του πράγματος και μόνο λόγω μη αρμοδιότητας) εκ μέρους των προέδρων (πλην ενός) των ΤΚ της Ακράτας, ως προς το οριστικό σφράγισμα του ΧΥΤΑ για το οποίο θα πρέπει να αποφανθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως τονίστηκε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας από την Ανατολική Αιγιάλεια κ.κ. Γιοβάς, Σπηλιωτόπουλος και Σταυρόπουλος, οι οποίοι πρότειναν και την κήρυξη όλου του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και το κλείσιμο του ΧΥΤΑ μέχρι νεοτέρας, δείχνοντας το δρόμο της μεταφοράς των απορριμμάτων ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση. Τελικά η πρόταση της αντιπολίτευσης πέρασε με τις ψήφους τόσο της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, όσο και των κ.κ. Γιοβά, Σπηλιωτόπουλου και Σταυρόπουλου και του ανεξάρτητου κ. Γιώργου Μεντζελόπουλου. Το αν αυτή η διαφοροποίηση των "3" προκαλέσει αποφάσεις "ανασχηματισμού" μέσα στη δημοτική ομάδα Παναγόπουλου, αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες -ή και ώρες.

Οι κάτοικοι ακούγοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (το θέμα "πέρασε" με μόλις μία ψήφο διαφορά) ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και έδιναν συγχαρητήρια στους τρεις συμβούλους της περιοχής τους, μιλώντας για μια νέα νίκη τους. Προφανώς όμως ο "πόλεμος" δεν έχει μόνο μία μάχη, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν υπηρεσίες που θεωρούν πως ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας μπορεί ακόμα να λειτουργεί. Το στοίχημα για τη δημοτική αρχή είναι να επιτύχει λύση μέσα σε λίγες μέρες και αυτή την αισιόδοξη προοπτική μετέφερε στο σώμα και στους ακροατές χτες ο δήμαρχος Αιγιαλείας, έχοντας και σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες διάφορα κρίσιμα ραντεβού με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης. Σίγουρα, για να επιλυθεί το ζήτημα χρειάζεται σύμπνοια, συνεργασία, καλή διάθεση και όχι "τρικλοποδιές" από όσους ψάχνουν -ακόμα και σε αυτό το ζήτημα- πεδίο άσκησης μικροπολιτικής και ίντριγκας -και ο νοών νοείτω.

Πηγή : filodimos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι  σε επιχείρηση, στο Μοσχάτο. Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 9 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο. Ήχη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αγρια συμπλοκή με αιματηρή κατάληξη έγινε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού. Ο απολογισμός είναι ένας νεκρός, χτυπημένος με μαχαίρι και . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια νέα ανάρτηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κάνει αναφορές και πάλι στο μαύρο χρήμα, υποστηρίζει ότι «ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα πάρει μαύρα χρήματα και προκαλεί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τέλος στην αναστολή του 38χρονου καθ’ ομολογία δράστη του άγριου φονικού με θύμα την 11χρον Βασιλική, έβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόφασ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καλύτερος χρόνος να φυτέψεις ένα δέντρο είναι είκοσι χρόνια πριν. Οδεύτερος καλύτερος είναι σήμερα. Έτσι και ο Οργανισμός Λιμένος ΠατρώνΑ.Ε. σήμερα ολοκλήρωσε την δενδροφύτευση περισσοτέρων των 42
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα, για τον ξαφνικό θάνατο του 64χρονου Αλέξιου Καρμοκόλια, που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Περιβόλας. Ο άτυχος άνδρας, ήταν λάτρης της μο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ. Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλώντας στο Star λέει
Image
Image

Search