ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Με απεργία απαντούν οι εμπορουπάλληλοι στην λειτουργία της Κυριακής

24ωρη απεργία προκήρυξαν στην Πάτρα και όλη την χώρα οι εμποροϋπάλληλοι, αντιδρώντας στην προεραιτική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ως πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, με το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, να ανακοινώνει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί στην στην πλατεία Γεωργίου και περιφρούρηση στους χώρους εργασίας.

Η ανακοίνωση

"Η Κυριακή αυτή είναι άλλη μια Κυριακή που οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να λείπουν από τις οικογένειές τους, για να βγάλουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου.

Μην τους το επιτρέψουμε!

Η τελευταία αξιολόγηση έκλεισε με προαπαιτούμενο την πλήρη κατάργηση της κυριακής αργίας, γι΄αυτό και ψήφισαν νόμο που καταργεί για κάποιες τουριστικές ζώνες την κυριακή αργία από τον Μάιο ώς τον Οκτώβριο. Επειδή η Αχαΐα προς το παρόν δεν είναι μέσα σε αυτές τις τουριστικές ζώνες δεν σημαίνει ότι δεν θα απελευθερωθεί ποτέ. Το πουλόβερ ξυλώνεται σιγά-σιγά.

Επίσης επειδή κάποιοι εργοδότες σαν τον Σκλαβενίτη, ή σαν κάποια «ντόπια» σούπερ μάρκετ, δήλωναν ότι δεν θέλουν να ανοίγουν κυριακές ή δεν ανοίγουν όλες τις κυριακές, δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα έτσι. Οι διαφοροποιήσεις αυτές έχουν να κάνουν με τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και όχι γιατί ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους. Παράλληλα θέλουν να χτίσουν το «φιλεργατικό» τους προφίλ.

Ήδη και κάποιοι μεγαλοεργοδότες όπως ο Α.Β. Βασιλόπουλος που το προηγούμενο διάστημα έβγαιναν στα κεραμίδια δηλώνοντας «καλές είναι οι 8, τι τις θέλουμε τις 32», παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων τώρα ανοίγουν όλες τις κυριακές σε κάποιες περιοχές (Ωρωπός, Ν. Μάκρη).

Η κατάργηση της κυριακής αργίας έρχεται να προστεθεί στις σπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις που έχουν καθιερωθεί σήμερα.

Ήδη στον κλάδο του εμπορίου  κυριαρχούν οι κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, οι δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα, οι εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, συνεχής εναλλαγή βάρδιας, τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται για λιγότερο. Επίσης είναι δεκάδες αυτοί που μένουν απλήρωτοι.

Αυτή την κυριακή δίνουμε μια μεγάλη μάχη. 9 το πρωί συγκεντρωνόμαστε πλατεία γεωργίου. Καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να κάνουν το βήμα, να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας.

Παλεύουμε από κοινού  εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι και διεκδικούμε:

Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  – λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι  κατασχέσεις .

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Να μην λείψει κανείς από τον αγώνα.

Η Κυριακή αργία δεν μπαίνει στα μουσεία."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search