ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος εμπνεύστηκε το «παραμύθι» από ληστεία σε σπίτι φίλου του

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την τροπή που πήρε η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Όπως αποκαλύφθηκε στο σπίτι δεν έγινε καμία ληστεία, αλλά δράστης του εγκλήματος ήταν ο 32χρονος σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έπαιζε θέατρο τόσο στους συγγενείς της άτυχης κοπέλας, όσο και μπροστά στις κάμερες.

Χθες μετά από πολύωρη κατάθεση «λύγισε» και ομολόγησε την φρικιαστική πράξη του, αφού τα στοιχεία σε βάρος του ήταν ακλόνητα. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά του, αλλά και το πώς σχεδίασε να κρύψει τη δολοφονία της συζύγου του και μητέρας του παιδιού του.

Μια «ληστεία» καρμπόν σε σπίτι φίλου του 32χρονου πιλότου το βράδυ της 17ης Ιουλίου 2018 στο Αλεποχώρι φαίνεται να αποτέλεσε την έμπνευση για το παραμύθι περί ληστείας που προσπάθησε να «πουλήσει» και το θέατρο που έπαιζε ο συζυγοκτόνος. Ο τρόπος που περιέγραφε στους αστυνομικούς την συμπεριφορά των τριών δραστών που υποτίθεται ότι μπήκαν στο σπίτι τους τα ξημερώματα της 11ης Μαϊου, κάνουν τους ειδικούς να θεωρούν πως ο 32χρονους εμπνεύστηκε το σενάριο που θα έλεγε μετά τη δολοφονία της 20χρονης στους αστυνομικούς από τη ληστεία που έγινε στο σπίτι ενός φίλου του στο Αλεποχώρι Μεγάρων.

Τι είχε γίνει στη ληστεία στο Αλεποχώρι

Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραφε στις αρχές ότι οι δράστες ήταν τρεις και ο αρχηγός ήταν γύρω στο 1.70, εύσωμος, με κοντό λαιμό και στρογγυλό, πρόσωπο. Τα μάτια του ήταν μελιά, περίπου 35 ερών, μιλούσε καλά ελληνικά, αλλά ανέφερε και λέξεις αλβανικές, ενώ περιέγραφε και παρόμοιο τρόπο δράσης. Μάλιστα, στη ληστεία που διαπράχθηκε στο σπίτι του εκπαιδευτή του, οι δράστες είχαν κακοποιήσει και τον σκύλο του ζευγαριού για να τον ακινητοποιήσουν.

Οι μαρτυριές του ζευγαριού που είχε πέσει θύμα ληστείας πριν τρία χρόνια, στην εκπομπή της Αγγελική Νικολούλη, μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, όταν ακόμη όλοι, πιστεύοντας το παραμύθι του πιλότου-συζυγοκτόνου, πίστευαν ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν μια ληστεία μετά φόνου, που είχε πολλά κοινά στοιχεία με την άγρια ληστεία στους γνωστούς του 32χρονου πριν τρία χρόνια

Τι δήλωσε σήμερα ο εκπαιδευτής πιλότος του 32χρονου

«Όλοι το ήξεραν στο αεροδρόμιο ήξεραν τι μας συνέβη, διότι έτρεξαν να δώσουν αίμα για εμένα και για την γυναίκα μου στο ΚΑΤ», δήλωσε σήμερα ο εκπαιδευτής του πιλότου .

 

Όπως είπε στον AΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο εκπαιδευτής και θύμα ληστρικής επιδρομής στο σπίτι του, «εγώ άκουσα αυτόν τον άνθρωπο να λέει πως έγινε η επίθεση και είπα “είναι το ίδιο”, για αυτό και ενημέρωσα τις Αρχές».

«Περιέγραψε τον αρχηγό, είπε ότι βγήκε η μάσκα, είδα το πρόσωπο του. Το ίδιο κάναμε και εμείς. Φάνηκε να είναι όλα ίδια», είπε ο άνθρωπος, εμφανώς ταραγμένος από την εξέλιξη της υπόθεσης και την ομολογία του 32χρονου πιλότου.

Αναφερόμενος στην δημόσια συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο εκπαιδευτής του είπε χαρακτηριστικά ότι «αν ρωτήσετε τον οποιοδήποτε στο Αεροδρόμιο των Μεγάρων, άνω των 50 ετών, άντρα ή γυναίκα, θα σας πει ότι τον θεωρούσε γιο του».

Επί 2 ώρες και 20 λεπτά μετά το φόνο, σκηνοθετούσε τη ληστεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αρχές, κυρίως από ψηφιακά δεδομένα, τις κάμερες και το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν, αλλά και το κινητό του συζυγοκτόνου πιλότου, επι δύο ώρες και 20 λεπτά μετά το έγκλημα, σκηνοθετούσε το σκηνικό... ληστείας για να το προβάλλει στις αρχές.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο 32χρονος σκότωσε την Καρολάιν στις 04:00 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου και και για 2 ώρες και 20 λεπτά, μέχρι τις 6:20 που ειδοποίησε ότι κάτι συμβαίνει στο σπίτι του, προετοίμαζε και «σκηνοθετούσε» τη… φανταστική ληστεία. Ανακάτεψε το σπίτι, έδεσε πισθάγκωνα την νεκρή σύζυγό του, έπνιξε με τα χέρια του τον σκύλο και τον κρέμασε στη σκάλα, έβαλε το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του και στη συνέχεια δέθηκε ο ίδιος.

Ετσι, επί 37 ημέρες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κινούνταν στο μοτίβο που είχε επιλέξει, πλάθοντας το σενάριο της ληστείας από τρεις αγνώστους οι οποίοι σκότωσαν την σύζυγό του.

Ολο αυτό το διάστημα, εμφανίζονταν ως ο τεθλιμμένος σύζυγος-χήρος και εύχονταν να μην ζήσει κανείς κάτι αντίστοιχο. Στις πρώτες δηλώσεις του στα ΜΜΕ, έλεγε ότι «τα παιδιά (σ.σ. οι αστυνομικοί) ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search