ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Πέφτουν... οι υπογραφές για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤΧ

Πέφτουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αστυνομικού μεγάρου της Πάτρας, σε έκταση του ΚΕΤΧ.

Οι υπογραφές αυτές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναμένεται να πέσουν σύντομα.

Πρόκειται για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που είναι να υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ήδη έχει υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το έργο της κατασκευής θα προχωρήσει με χρηματοδότηση ΣΔΙΤ, δηλαδή, με σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι, με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας πλέον, οριστικοποιείται το θέμα της παραχώρησης χώρου από το υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επόμενα 50 χρόνια.

Το συμφωνητικό της παραχώρησης έχει ως όρο και την καταβολή ενός μηνιαίου μισθώματος που όμως έχει έναν συμβολικό ρόλο κυρίως. Από εκεί και πέρα το υπουργείο σκοπεύει να τρέξει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Εντός  Ιουνίου είναι  να υποβληθεί προς έγκριση στη διυπουργική του ΣΔΙΤ, ο φάκελος του έργου, ώστε στη συνεχεία να ξεκινήσει η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Μέσα στο 2022, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, υπολογίζεται η ανάθεση του έργου στον ιδιώτη φορέα που θα αναλάβει την κατασκευή του.

Από εκεί και μετά, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου 3 με 4 χρόνια για την ανέγερσή του, κάτι που σημαίνει πως η Πάτρα, θα αποκτήσει το νέο σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο το 2025. Η συντήρηση, η λειτουργία και η διαχείριση αυτού θα καλύπτονται από τον εργολάβο - ιδιώτη για 50 χρόνια.

Η δημιουργία του μεγάρου συμπεριλαμβάνεται μαζί με τέσσερα αντίστοιχα κτίρια που θα κατασκευαστούν σε Λευκάδα, Ημαθία, Καρδίτσα και Αλεξανδρούπολη στο πακέτο - έργων μέσω ΣΔΙΤ, συνολικού κόστους 30 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ του υπουργείου Υποδομών είναι η αναθέτουσα αρχή και κύριος του έργου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
Image
Image

Search