ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις για ενοίκια ακινήτων με πολλαπλούς ιδιοκτήτες

Τον γρίφο της αποζημίωσης ενοικίου σε ακίνητα με πολλαπλούς ιδιοκτήτες προσπαθεί να λύσει ΑΑΔΕ.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 570.000 δηλώσεις ιδιοκτητών, για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, που αφορούν κατά κύριο λόγο μισθώσεις με περισσότερους του ενός εκμισθωτές, που έχουν υποβάλει όλοι δήλωση για το ίδιο ακίνητο, καθώς και μισθώσεις με ελλείψεις στα προσδιοριστικά στοιχεία των ακινήτων.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ συγκεκριμένη διαδικασία η οποία είναι ιδιαίτερα σύνθετη τεχνικά και χρονοβόρα, ολοκληρώνει με σκοπό σε πρώτη φάση να ενημερωθούν και βέβαια στη συνέχεια να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια, λόγω της πανδημίας.

Η διαδικασία εκκαθάρισης είναι ιδιαίτερα περίπλοκη καθώς το τμήμα ψηφιακών εφαρμογών της ΑΑΔΕ τρέχει παράλληλα διαφορετικά φίλτρα ταυτοποίησης των ακινήτων, με σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην υπάρξουν λάθη και αδικίες.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν και ήδη, από το βράδυ της Δευτέρας, έχει ξεκινήσει η επικαιροποίηση των στοιχείων στο aade.gr. Συγκεκριμένα, στη σελίδα των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων. Εκεί, υπάρχει ενημέρωση για τις μισθώσεις ακινήτων από περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει ο καθένας ξεχωριστή δήλωση COVID για την ίδια μίσθωση, την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η αποζημίωση καταβάλλεται για όλους τους συνεκμισθωτές, με βάση τη δήλωση COVID ενός μόνο συνεκμισθωτή. Δηλαδή, μία δήλωση COVID εκ των συνεκμισθωτών γίνεται αποδεκτή, αλλά όλοι οι συνεκμισθωτές λαμβάνουν την αποζημίωση, που τους αναλογεί.

Μετά την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων θα αποσταλεί σε όλους τους ιδιοκτήτες ενημερωτικό mail για να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Πολλαπλές συμβάσεις

Μια άλλη κατηγορία δηλώσεων σε επεξεργασία είναι οι περιπτώσεις ακινήτων που φαίνονται μισθωμένα ταυτόχρονα με διαφορετικές συμβάσεις μίσθωσης. Για την αποφυγή καθυστερήσεων ή λαθών στις πληρωμές, η ΑΑΔΕ έχει συστήσει στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν στο σύστημα τη λύση των μισθώσεων που δεν ισχύουν πλέον.

Στις περιπτώσεις που θα ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των ακινήτων και τυχόν δεν έχουν καταβληθεί ήδη αποζημιώσεις, αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε όσες περιπτώσεις δεν καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση, λόγω έλλειψης προσδιοριστικών στοιχείων των ακινήτων, η ΑΑΔΕ θα καλέσει τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες για να δώσουν τις αναγκαίες πληροφορίες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search