ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη : Φυλάκιση με αναστολή στην Ισπανίδα για το κορονοπάρτι

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 ημερών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην Ισπανίδα φοιτήτρια που συνελήφθη ως διοργανώτρια πάρτι σε ισόγειο χώρο στην Τούμπα, όπου εκτός από την ίδια εντοπίστηκαν άλλοι 52 φοιτητές, όλοι του προγράμματος «Erasmus», κατά παράβαση των μέτρων για την πανδημία.

 

Η 21 ετών φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

 

Σύμφωνα με το GRTimes, στην απολογία της η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τους περιορισμούς που ισχύουν στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος το οποίο μίσθωσε δεν την είχε ενημερώσει. Ακόμη είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό λόγω της συμμετοχής της σε πρόγραμμα erasmus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

 

«Είχα καλέσει 12 άτομα. Δεν γνώριζα όλες τις απαγορεύσεις, ούτε με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου. Στο Αλικάντε απ’ όπου κατάγομαι ισχύουν λιγότερα μέτρα», είπε στην απολογία της. Ρωτήθηκε δε για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, όπου φοιτά στη Θεσσαλονίκη, και απάντησε ότι γίνονται διαδικτυακά.

 

Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Εκτός από το ποινικό σκέλος, βεβαιώθηκε εναντίον της πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ.

 

Η αστυνομία κλήθηκε τα ξημερώματα να διαλύσει το πάρτι ύστερα από καταγγελίες περιοίκων για δυνατή μουσική και οχλαγωγία. Στο σημείο διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν η διοργανώτρια και 52 ακόμη φοιτητές, με καταγωγή από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Ολλανδία, στους οποίους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search