ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα κριτήρια για την συμμετοχή στο νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

«Το τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών μας οδήγησε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την εκκίνηση του νέου "Εξοικονομώ - Αυτονομώ". Εως το τέλος του καλοκαιριού, θα ανακοινώσουμε το νέο ακόμη πιο στοχευμένο πρόγραμμα, στην προσπάθεια μας να μειώσουμε το περιβαντολλογικό αποτύπωμα των νοικοκυριών και την οικονομική επιβάρυνση του οικογενειακού προυπολογισμού» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακου» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός εξηγεί ότι «στο νέο πρόγραμμα, η ηλικία κατασκευής του κτιρίου, το ποσοστό ενεργειακής αναβάθμισης, οι βαθμοημέρες - δηλαδή οι ημέρες ψύχους και υπερβολικής ζέστης - θα λαμβάνονται υπόψη, μαζί με τα εισοδηματικά κριτήρια, για την αξιολόγηση των αιτήσεων. Μέσα από αυτή τη σημαντική δράση στοχεύουμε, επίσης, στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας».

Ο κ. Σκρέκας επισημαίνει ακόμη πως «έχουμε θέσει στον ΔΕΔΔΗΕ ως προτεραιότητα την υπογειοποίηση των καλωδίων στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης βλαβών ή ατυχημάτων κατά τη χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο. Γιατί μπορεί τον χειμώνα να υπάρχει κίνδυνος μπλακάουτ στο δίκτυο από χιονοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους και αντίστοιχα το καλοκαίρι από πυρκαγιές. Προωθούμε ένα έργο με αρχικό προυπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ, που ένα μεγάλο μέρος του έχουμε προτείνει να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα επιταχύνουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και σταδιακής ψηφιοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, με επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το 2023, ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των Ευρωπαίων με προσόντα ανώτερα από τα απα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ ΑΕ) με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 και 2025 και σκοπό τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ» γράφει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
Image
Image

Search