ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Τηλεοπτική «σύγκρουση» Κούγια και Βλάχου με απειλές για μηνύσεις

Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά» απάντησε ο Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί έναν εκ των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη. Ήταν η απάντησή του στα όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας και κάπως έτσι η υπόθεση αποκτά στοιχεία… σκληρού ροκ. Δείτε όσα είπαν οι δύο δικηγόροι.

 

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με σκυμμένο το κεφάλι ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 24.02.2021, στην Ευελπίδων.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας με λεπτομερείς αναφορές στη δικογραφία επιχείρησε να αποδομήσει μία προς μία τις βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του εντολέα του, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν καν στον τόπο τέλεσης των αδικημάτων που περιγράφονται.

 

«Ελλιπής η κατάθεση της 40χρονης»

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των κακουργημάτων, κάτι μάλιστα που θα κατατεθεί με στοιχεία στο δικαστήριο.

 

Πέρα από την αποδόμηση των δύο καταγγελιών, η υπεράσπιση Λιγνάδη προσανατολίζεται και στην κατάθεση της 40χρονης, η οποία ουσιαστικά «έκαψε» τον γνωστό σκηνοθέτη. Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για αναξιόπιστη μάρτυρα, της οποίας η κατάθεση είναι ελλιπής.

 

«Από το περιεχόμενο της καταθέσεως προκύπτει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των δύο νεαρών», τόνισε.

 

Μάλιστα, η 40χρονη η οποία, όπως είπε και η ίδια, διατηρούσε σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται να είχε εμμονική στάση απέναντί του σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

 

«Μάρτυρας κλειδί είναι αυτός που μέσω της μαρτυρίας του αποδεικνύονται ή μη κάποιες πράξεις», σημείωσε ο κ. Κούγιας και τόνισε ότι για τις πράξεις που κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης από τους δύο καταγγέλλοντες, «η συγκεκριμένη μάρτυρας δε λέει τίποτα».

 

Παραλείψεις στην προανάκριση

 

Σχετικά με το αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας που κατατέθηκε το πρωί, ο συνήγορος του σκηνοθέτη σημείωσε ότι αυτό πηγάζει από τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν στην προανακριτική διαδικασία.

 

Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν κλήθηκε ποτέ από τη δικαιοσύνη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται, ενώ «δεν υπήρχαν πουθενά οι εξηγήσεις του» στη δικογραφία.

 

«Αφού δεν τον κάλεσαν να πει την άποψή του, πώς άσκησαν ποινική δίωξη», είπε και σημείωσε πως επιπλέον, το επιχείρημα της φυγής του σκηνοθέτη καταρρίπτεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Λιγνάδης έθεσε εαυτόν στις Αρχές, λέγοντας ότι είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, κάτι που ακυρώνει και το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος του.

 

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως αν τελικά αύριο, που έχει προγραμματιστεί η απολογία του σκηνοθέτη, δε γίνει δεκτό το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας, θα προχωρήσει κανονικά η απολογία.

 

Κούγιας: Θα καταθέσουμε μηνύσεις κατά των δύο καταγγελλόντων

 

Εκτός της απολογίας Λιγνάδη αύριο, η υπεράσπισή του θα καταθέσει και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και για ψευδή καταμήνυση κατά των δύο καταγγελλόντων, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία «όλα είναι ψέματα».

 

«Αύριο θα καταθέσουμε μήνυση εις βάρος των δύο ανθρώπων και όσων όλο το χρονικό διάστημα έλεγαν αυτά που έλεγαν εις βάρος του», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

 

«Ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στην Δικαιοσύνη» λέει ο Βλάχος

 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε και ο δικηγόρος κ. Γιάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί έναν εκ των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου και του συνηγόρου υπεράσπισής του, ότι δηλαδή ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν βρισκόταν καν στον τόπο όπυ καταγγέλλεται πως έγιναν οι κακουργηματικές πράξεις, ο κ. Βλάχος, δικηγόρος των καταγγελόντων, σχολίασε τις επιλογές της υπεράσπισης, τονίζοντας ότι έχει μεταφέρει την εκδίκαση της υπόθεσης στα ΜΜΕ.

 

«Ενώπιον της δημοσιότητος δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση», τόνισε.

 

«Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως:«Υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δεν θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης».

 

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: «Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες.

 

Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλει».

 

Κλείνοντας αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που εμφανίζονται πρόθυμοι να καταθέσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Και… συνέχεια

 

«Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικό καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες – θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητές σε βάρος του συμπεριφορές», ανέφερε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search