ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο ατύχημα με διανομέα που δούλευε ντελίβερι στον παγετό

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα συνέβη εχθές  με διανομέα που δούλευε ντελίβερι στον παγετό σε  δρόμο της Θεσσαλονίκης, που λόγω της κακοκαιρίας μετατράπηκε σε... παγοδρόμιο λόγω της ολισθηρότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), σημειώθηκε εργατικό ατύχημα με διανομέα στις 12 το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Ιασωνίδου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας εν μέσω χιονιά, ζητώντας παράλληλα απαγόρευση διανομής με μηχανάκι για όσες μέρες διαρκέσει η κακοκαιρία, διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η εικόνα των ανθρώπων που δουλεύον ντελίβερι κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της σωματικής τους ασφάλειας προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Σε μια άλλη περίπτωση μια φωτογραφία από την Εμμανουήλ Μπενάκη δείχνει έναν ντελιβερά να μεταφέρει στα χέρια το μηχανάκι του, το οποίο δεν μπορεί να οδηγήσει, καθώς το χιόνι στον δρόμο έχει γίνει πάγος. Στην περιγραφή της φωτογραφίας αναφέρει: "Απίστευτο, αλλά αληθινό. Διανομέας ανεβάζει με τα χέρια το μηχανάκι του στην Μπενάκη στα Εξάρχεια γιατί τον υποχρέωσαν να δουλέψει και σήμερα. Όπως μου είπε, "το πιστεύεις ότι και σήμερα κάποιοι παραγγέλνουν καφέ;".


Συστάσεις του υπουργείου Εργασίας

 Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κλπ), ώστε, υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή χρωμάτων παραδόθηκε, μετά από πλειστηριασμό, το κατασχεθέν, από το Τελωνείο Σερρών εμπόρευμα 25.700 λίτρων διαλυτικών μειγμάτων, α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή, την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ώρα 09:00,στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση πληρωμής Λειτουργικών Εξόδων (Δ.Ε.Η., Τηλεφωνικά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search