ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκέψεις για αγορές με χρονόμετρο -Για να σταματήσουν τους «πονηρούς»

Οι εικόνες απίστευτου συνωστισμού στα καταστήματα το περασμένο Σάββατο, ανησύχησαν ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους, καθώς πέρα από τις μεγάλες ουρές, παρατηρήθηκαν και διάφορα… κόλπα των καταναλωτών με πολλαπλά SMS προκειμένου να συνεχίσουν τα ψώνια τους.

Αν και με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει πως με εξαίρεση τα κομμωτήρια, για το λιανεμπόριο ισχύει το χρονικό όριο των δύο ωρών προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, κάποιοι αποφάσισαν να επεκτείνουν το χρονικό περιθώριο μέσω των SMS.

Οι «πονηριές» των πολιτών με τα SMS

Λόγω του καλού καιρού και με τα καταστήματα ανοικτά και την Κυριακή, πολλοί βγήκαν στους δρόμους για να κάνουν τα ψώνια τους, ωστόσο όπως αποδείχθηκε από τις περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ, κάποιοι προσπαθούσαν να επεκτείνουν την βόλτα τους στέλνοντας πολλαπλά SMS. Οπως ανέφερε το Σάββατο το Open, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έστελναν δύο, τρία ή και τέσσερα μηνύματα για ψώνια, είτε γιατί υπήρχαν τεράστιες ουρές και δεν προλάβαιναν να εξυπηρετηθούν, είτε γιατί ήθελαν να χαζέψουν περισσότερο στα καταστήματα.

Ωστόσο, με παρεμβάσεις τους οι αστυνομικοί τόνιζαν πως μετά το πέρας των δύο ωρών έπρεπε να φύγουν και να επιστρέψουν άλλη μέρα, κάτι το οποίο έκαναν στην πλειοψηφία τους και οι καταστηματάρχες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

SMS: Οι σκέψεις για… χρονόμετρο στα ψώνια

Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, μετά από τις τελευταίες εικόνες στα καταστήματα, υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω έλεγχο του χρόνου που θα κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές, μέσω του e-katanalotis. Οπως αναφέρει το κανάλι, ο καταναλωτής θα μπαίνει στην ιστοσελίδα και θα κατεβάζει μία εφαρμογή στο κινητό του και με ένα δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να κάνει τα ψώνια του, μόνο που στο κινητό του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο το οποίο θα μετρά αντίστροφα για δύο ώρες.

Η πρόταση για «κόφτη» στα SMS από Δερμιτζάκη

Οι εικόνες αυτές όπως είναι λογικό, προκαλούν νέα ανησυχία στους ειδικούς, με τον καθηγητή Γενετικής, Μανώλη Δερμιτζάκη, να αναφέρει πως θα πρέπει να μπει «κόφτης» στα SMS ώστε να μην ξεφύγει πάλι η κατάσταση.

 

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής» είπε. «Καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν καλό ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό» συνέχισε ο καθηγητής, που εξήγησε στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους ανησυχεί.

«Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Αυτό που με φοβίζει, είναι να πάμε για σκι να επιτραπούν κινήσεις μη καθημερινές, με την έννοια ότι βγαίνουμε από τους αυτοματισμούς των μέτρων. Χρειαζόμαστε καθημερινότητα, ρουτίνα και αυτοματισμούς» σχολίασε.

Σταμπουλίδης: Θα είναι καταστροφικό ένα τρίτο lockdown

Το πόσο ανήσυχη ήταν η εικόνα στην αγορά το Σαββατοκύριακο, αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Ο Γ.Γ. Εμπορίου, ανέφερε στον ΣΚΑΪ σχολιάζοντας τις εικόνες του Σαββάτου πως το γεγονός ότι κάποιοι με το να στέλνουν διπλό και τριπλό SMS για να παραμείνουν στα καταστήματα, «κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους».

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Προειδοποίηση από τον Αδωνι Γεωργιάδη

Στον συνωστισμό έξω από τα καταστήματα αναφέρθηκε το Σάββατο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε μία βόλτα στην αγορά στο Μαρούσι και την Κηφισιά, για να διαπιστώσει αν τηρούνται τα μέτρα.

«'Απαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω…πάντως η χαρά στην αγορά, σαν Γιορτές!» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search