ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Κόβονται» οι 4 στους 10 συμμετέχοντες

Σε περίπου 450.000-500.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες περιορίζεται σταδιακά η περίμετρος των δικαιούχων που θα λάβουν σε μία εβδομάδα τις πληρωμές από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Από προχθές στην ΑΑΔΕ επεξεργάζονται τα δηλωθέντα στοιχεία, κάνουν διασταυρώσεις και διαπιστώνουν ότι τουλάχιστον 100.000 υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στη διανομή των 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να προκύπτει καν πτώση του τζίρου τους κατά 20% εν σχέσει με πέρυσι, όπως απαιτεί το κριτήριο επιλογής.

Αυξάνονται συνεπώς έτσι και τα ποσά που απομένουν διαθέσιμα για όσους από τους 733.000 υποψηφίους παραμείνουν μέχρι τέλους «ζωντανοί» στην διεκδίκηση.  «Στο ζύγι» μπαίνουν και άλλα κριτήρια, που δείχνουν ότι σχεδόν 280.000 ή 4 στους 10 συνολικά θα μείνουν τελικώς «εκτός νυμφώνος».

Η τελική διανομή και η οριστική επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση την κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία ήδη συντάσσεται με βάση τα ευρήματα της εκκαθάρισης των δηλώσεων, προκειμένου να φανεί ποιοι θα πριμοδοτηθούν και θα λάβουν τα περισσότερα, ποιοι θα δουν την συμμετοχή τους να ακυρώνεται ή ποιων η επιδότηση θα συμψηφιστεί  -έως να μηδενιστεί- με ποσά που τυχόν έλαβαν σε προηγούμενες Επιστρεπτέες.

Το «ψαλίδι» στους δικαιούχους θα μπει με βάση το αν απασχολούν εργαζομένους, τον αριθμό τους, τον τζίρο  -ή και αν παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Ξεκινώντας με 450-500 χιλιάδες δικαιούχους, αναλογούν «κατά κεφαλήν περί τις 3.000 ευρώ. Στην πράξη τα 1.000 ευρώ είναι «σίγουρα για όλους», δηλαδή μισό δισ. ή το 1/3 των διανεμομένων κονδυλίων, θα ζεστάνει τις τσέπες  και ταμεία των επιχειρηματιών, όπου το 50% θα παραμείνει για πάντα σαν δωρεάν επιδότηση από το Κράτος.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, έως το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου όλοι οι δικαιούχοι να έχουν λάβει 1,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 50% είναι μη επιστρεπτέο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search