ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρση μέτρων: Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ έφερε το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου.

 

Να σημειωθεί ότι καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα εξακολουθεί να υφίσταται, τα σούπερ μάρκετ θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ειδικό ωράριο. Η σχετική κυβερνητική απόφαση για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ προβλέπει, επιπλέον, προαιρετικό άνοιγμα την προσεχή Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, με ωράριο από τις 11:00 το πρωί.

 

Το αυστηρό lockdown της προηγούμενης περιόδου, με το υποχρεωτικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, είχε επιφέρει μια δραστική αλλαγή για τα σούπερ μάρκετ. Επρόκειτο για την απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων, προκειμένου να μην προκληθεί περαιτέρω ζημία στον υπόλοιπο κλάδο του λιανεμπορίου.

 

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια

Η σχετική ΚΥΑ προέβλεπε 11 κατηγορίες προϊόντων τα οποία απαγορευόταν να πουληθούν από τα σούπερ μάρκετ και εν γένει τα καταστήματα τροφίμων.

Από χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να πωλούν εκ νέου αυτά τα προϊόντα. Οι 10+1 κατηγορίες προϊόντων που επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι:

 

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για τα είδη ύπνου και εμπόριο κουβερτών, κλινοσκεπασμάτων, παπλωμάτων υπήρχε ήδη εξαίρεση)

ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,

στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (σ.σ. για βύσματα, πρίζες, συσκευές προστασίας ηλεκτρικών κυκλωμάτων, θερμαντικά σώματα και ηλεκτρικές κουβέρτες ισχύε ήδη εξαίρεση)

ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, του λιανικού εμπορίου ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37), καθώς και του λιανικού εμπορίου συσκευών υγραερίου οικιακής χρήσεως (ΚΑΔ 47.59.58.38)/ΚΑΔ 47.59,

η) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,

θ) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα

ι) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για καλσόν, παλτά, ημίπαλτα, κάπες, άνορα, αδιάβροχα, αντιανεμικά, ομπρέλες και παρόμοια είδη υπήρχε ήδη εξαίρεση)

ια) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για τα είδη υποδηματοποιίας υπήρχε ήδη εξαίρεση)

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search