ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποζημιώσεις ενοικίων: Ποιοι δεν πληρώθηκαν και γιατί

Ξεκίνησαν από χθες να πιστώνονται τα ποσά στους δικαιούχους μείωσης ενοικίων για τον Νοέμβριο. Ήδη τη Δευτέρα ποσά, συνολικού ύψους 15,3 εκατ. Ευρώ, που καλύπτουν το 50% της αναγκαστικής μείωσης των μισθωμάτων για τον μήνα Νοέμβριο του 2020, πήραν το δρόμο σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ωστόσο υπήρχαν και άλλοι που αν και περίμεναν χτες να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους εντούτοις δεν έλαβαν τα χρήματα. Βέβαια οι πληρωμές θα συνεχιστούν σταδιακά και τις επόμενες ημέρες αλλά και εβδομάδες μέχρι την ολοκλήρωση της επεξεργασίας όλων των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κάποια λάθη «πληρώνονται» κι έτσι χρήματα δεν θα λάβουν στους λογαριασμούς τους:

Όσοι έχουν ενοικιαστές που ψευδώς τους δήλωσαν ότι είναι δήθεν δικαιούχοι μείωσης ενοικίου. Δηλαδή περιπτώσεις που ο ενοικιαστής δεν υπάγεται στους λεγόμενους πληττόμενους ΚΑΔ οπότε δεν δικαιούται κούρεμα ενοικίου, αλλά ωστόσο προχώρησε συχνά αυτοβούλως, σε μείωση ενοικίου χωρίς πολλές φορές ο εκμισθωτής να ξέρει εάν υπάγεται στους πληττόμενους ΚΑΔ.Όσοι κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επεξεργασίας διαπιστώνεται ότι έχουν λάθη στις δηλώσεις τους

. Αυτοί θα λάβουν σχετικά emails, για να προβούν σε διόρθωσή τους. Πρόκειται για λάθη που αφορούν ανακριβή χρήση ακινήτου, διαφορές στο ύψος του μισθώματος ή μη καταχώριση του ακινήτου στο E9.Επίσης όσοι δεν έχουν δηλώσει στη σελίδα τους στο TAXISNET το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού. Αυτοί πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν άμεσα, μπαίνοντας με τους κωδικούς τους στην κεντρική σελίδα του TAXISΝΕΤ και πατώντας "Ο λογαριασμός μου " και εν συνεχεία "Δήλωση λογαριασμού - ΙΒΑΝ".Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται λοιπόν από τους ιδιοκτήτες κατά την κατάθεση από δω και μπρος των δηλώσεων «covid 19» για τα κουρεμένα ενοίκια των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, καθώς όπως καταφάνηκε κι από τις πρώτες πληρωμές που έγιναν για τα ενοίκια του Νοεμβρίου δεν αποφεύγονται τα λάθη και οι παραλήψεις που τελικά στερούν τους ιδιοκτήτες από τις άμεσες καταβολές.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες από το κράτος δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

 

 eisodima

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Για μείωση της γραφειοκρατίας στις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφερόμενος στην κατάργηση της υπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
Image
Image

Search