ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δίωρο sms δεν ισχύει για τα κομμωτήρια

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων ώστε να μην υπάρξει νέο lockdown.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ με τον Γ. Αυτιά, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS δεν αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει μόνο για το λιανεμπόριο.

 

«Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους» προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως επισήμανε «εμείς δε φοβόμαστε για διασπορά του ιού εντός των καταστημάτων. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις θα τηρήσουν τα μέτρα. Η ανησυχία μας είναι να μη υπάρξει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα. Για αυτό τον λόγο διευρύναμε και το ωράριο και βάλαμε και την Κυριακή, για να διαμοιράσουμε τον κόσμο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό εύρος». Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση δε θα περιμένει τους ειδικούς να πει αν αυξήθηκαν τα κρούσματα. «Αν δούμε φαινόμενα συνωστισμού, θα τα κλείνουμε. Θα παρεμβαίνουμε προληπτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την άλλη εβδομάδα αποφάσεις για κυνήγι και ψάρεμα και για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ αποκάλυψε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την Επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών. «Το εισηγήθηκαν γιατί πολλοί συμπολίτες μας εξοφλούν λογαριασμούς στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και τώρα που είναι κλειστά πηγαίνουν στις τράπεζες. Άρα, η λειτουργία τους θα μπορούσε να αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση στις τράπεζες. Ωστόσο, η Επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και έχουμε συμφωνήσει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη Παρασκευή».

Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι σχολές οδηγών, ωστόσο τα γυμναστήρια είναι δύσκολο να ανοίξουν. Τέλος, αναφέρθηκε στα προληπτικά μέτρα που μπορούν να λάβουν τα καταστήματα, κατά σύσταση των ειδικών, για μεγαλύτερη ασφάλεια. «Θα κρατήσω δύο αιτήματα των ειδικών και θα ζητήσω από τους εμπορικούς συλλόγους να τηρηθούν. Το ένα είναι όσα καταστήματα μπορούν να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα απολύμανσης του αέρα και το δεύτερο αν μπορούν οι επιχειρήσεις, ειδικά τις πρώτες μέρες λειτουργίας, να κάνουν στο προσωπικό τους rapid test».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
Image
Image

Search