ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωρεία ενστάσεων στα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων

Το 56% των υπευθύνων εστιατορίων, νυκτερινών κέντρων και άλλων επιχειρήσεων όπου είχαν καταγραφεί παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν έχει πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής”. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα ποσοστό 40% έχει καταφύγει στις αρμόδιες επιτροπές αντιρρήσεων των ελεγκτικών μηχανισμών ή σε διοικητικά δικαστήρια για να μην πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα.

 Κάτι που κατορθώνει ένας στους τρεις τελικά. Επιπλέον, τα αρμόδια γραφεία της ΓΑΔΑ, κατακλύζονται από “ενστάσεις”, τουλάχιστον του 50-60% των πολιτών, στους οποίους κόβονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας (περίπου 700 καθημερινά με πρόστιμο 300 ευρώ ) ή και για άσκοπες μετακινήσεις. Με κύρια επίκληση, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη μη χρήση μάσκας την “απόφραξη αεροφόρων οδών” που εμφανίζεται – όπως λένε- σαν μια.. πάθηση που έχει αποκτήσει ξαφνικά τεράστιες διαστάσεις στη χώρα. Επίσης, σύμφωνα με διασταυρώσεις στελεχών της αστυνομίας, τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 5-10% των πολιτών είχε καταβάλει τα πρόστιμα που είχε δεχθεί για τη μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας από την 1η Ιουλίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου έγιναν συνολικά 530.000 έλεγχοι για τυχόν παραβάσεις των υγειονομικών μέτρων και έχουν επιβληθεί 21.800 πρόστιμα (ποσοστό παραβάσεων 4%) εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τη μη χρήση μάσκας, τη μη τήρηση των αποστάσεων και τις μετακινήσεις. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί το συγκεκριμένο διάστημα είναι περίπου 9.400.000 ευρώ. Όμως αν συνυπολογιστούν οι έλεγχοι που έχουν γίνει από τις αρχές Μαρτίου, οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να υπολογιστούν προσαυξημένοι κατά 70-80% και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί προσεγγίζουν τα 17-18 εκατ. ευρώ.


Πηγή: enikos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

523 περιστατικά, τα περισσότερα αφορούσαν µέθη και πτώσεις Σε 523 ανήλθαν τα περιστατικά που κλήθηκαν να διαχειριστούν το τελευταίο τριήµερο του Πατρινού Καρναβαλιού οι ιατροί και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφορ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στη ζωή της έβαλε μια 70χρονη ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας μέσα στο σπίτι της στην Εύβοια. Σύμφωνα με το evima.gr, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search