ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤτΕ: Σήμερα η πρότασή της για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Τη λύση της για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία αγγίζουν τα 60 δισ. ευρώ, καταθέτει σήμερα στην κυβέρνηση η Τράπεζα της Ελλάδος. Η πρόταση της ΤτΕ προβλέπει - σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα - τη δημιουργία μίας «κακής τράπεζας» κατά τα πρότυπα των εταιρειών διαχείρισης ενεργητικού.

Στην εταιρεία αυτή, όπως ανέφερε πρόσφατα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, θα μεταφερθούν «κόκκινα» δάνεια 40 έως 45 δισ. ευρώ χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο. Η ζημία που θα προκύψει από την όλη διαδικασία, καθώς τα δάνεια θα μεταφερθούν στη λογιστική τους και όχι στην αγοραία τους αξία, δεν θα επιβαρύνει το Δημόσιο, αλλά τις ίδιες τις τράπεζες. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η συμμετοχή των τραπεζών στο σχήμα αυτό θα είναι εθελοντική, ενώ, όπως έχει υποστηρίξει, μέσω του μηχανισμού αυτού οι τράπεζες θα περιορίσουν σημαντικά τη συμμετοχή του αναβαλλόμενου φόρου από το μετοχικό τους κεφάλαιο. Σε γενικές γραμμές, το σχέδιο προβλέπει σταδιακή απορρόφηση των ζημιών των τραπεζών σε ικανό βάθος χρόνου, ενώ η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση θα ενεργοποιείται όταν παρουσιάζονται ζημιές.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+0,61% έχει προσλάβει ως συμβούλους για το σχεδιασμό του εγχειρήματος τις εταιρείες Rothchild, Boston Consulting και Deloitte.

Για το εγχείρημα ρωτήθηκε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία απέφυγε να λάβει θέση, αναφέροντας κατά τη διάρκεια της εξέτασής της στο Ευρωκοινοβούλιο ότι το θέμα το χειρίζεται ο κ. Στουρνάρας. Επισήμανε δε ότι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει ένας εκτεταμένος διάλογος προκειμένου να εξευρεθούν αποτελεσματικά εργαλεία για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία, εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προβλέπεται να αυξηθούν.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search