ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Κατασκευή στεγάστρων στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή στεγάστρων που θα συνδέουν τα δύο κτίρια του νοσοκομείου « Αγιος Ανδρέας» και τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του, αποφάσισε η επιτροπή αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 505.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με τα στέγαστρα θα συνδεθούν τα κτίρια, ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση ασθενών, συνοδών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το κτίριο των εξωτερικών ιατρείων προς το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου. Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου τόσο στις οδούς κυκλοφορίας των οχημάτων όσο και των διαδρόμων διέλευσης των πεζών ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και σχετική διαρρύθμιση για φορεία ασθενών και άτομα με αναπηρία. Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, μικρών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Η έλλειψη στεγασμένου χώρου σύνδεσης των δύο κτιρίων του νοσοκομείου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στους ασθενείς. Εκτιμάται ότι αυτά τα προβλήματα θα αρθούν με την κατασκευή των στεγάστρων ενώ με τα έργα διαμόρφωσης του αύλειου χώρου θα βελτιωθεί τόσο η πρόσβαση στα κτίρια όσο και η διακίνηση στον εξωτερικό χώρο για τους επισκέπτες, τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης θα είναι 24 μήνες και αναλύεται ως εξής: Εξι μήνες για την ωρίμαση του έργου, την οργάνωση, το σχεδιασμό υλοποίησης, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διενέργεια των διαδικασιών ανάθεσης και την επιλογή του αναδόχου, επτά μήνες για τις διαδικασίες επιλογής αναδόχου με τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων, εννέα μήνες για την υπογραφή της σύμβασης και την εκτέλεση του έργου, και δύο μήνες για τις διαδικασίες παραλαβής του έργου και παράδοσης σε πλήρη λειτουργία.

Για την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης προβλέπεται η σύσταση κοινής επιτροπής παρακολούθησης στην οποία θα μετέχουν: Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος και μέλος της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Αχαΐας.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search