ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΔΗΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δωρεάν φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), γίνεται γνωστό, ότι από την Δευτέρα, 17 Αυγούστου, ξεκινούν οι αιτήσεις και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, για το Πρόγραμμα «Δωρεάν Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, για παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών».

Το πρόγραμμα βασίζεται στην συμβολή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών – ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι δέχονται δωρεών τα παιδιά των οικονομικά αδύνατων οικογενειών, στα μαθήματα ξένων γλωσσών.

Ο περυσινός απολογισμός, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, δεδομένου ότι 203 παιδιά, παρακολούθησαν μαθήματα σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

O Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου, καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.

Αρωγός της συγκεκριμένης δράσης, είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) που κάθε χρόνο, απορροφά αφιλοκερδώς μεγάλο αριθμό παιδιών, στα Φροντιστήρια, μέλη του Συλλόγου.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται σε φωτοτυπίες είναι τα ακόλουθα:

    Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα
    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
    Δήλωση Φορολογικού Έτους 2019 (Ε1) και Εκκαθαριστικό 2019
    Αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας, μισθοδοσία ή σύνταξη γονέων
    Απόφαση ΚΕΠΑ ατόμου με αναπηρία και απόφαση επιδότησης (αν υπάρχει)
    Συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας και επίδομα στέγασης (αν υπάρχει)

Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Ελ. Βενιζέλου 38 και Σολωμού, στο ισόγειο) και ώρες 9 π.μ. με 1 μ.μ., από την Δευτέρα 17 Αυγούστου, μέχρι και την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη του Προγράμματος (Βάλια Αλεξανδρίδη: 2610-311561).

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search