ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμία: Πέταξαν από το τρένο 48χρονο μετανάστη γιατί νόμιζαν ότι είχε κορωνοϊό

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο δρομολόγιο του τρένου Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όταν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου, λίγο πιο έξω από τη Λαμία, ανάγκασαν έναν 48χρονο νόμιμο μετανάστη να κατέβει από το τρένο, επειδή πίστευαν πως έχει κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα lamiareport, κατά τον έλεγχο του εισιτηρίου του, εντοπίστηκε πως είχε εκδώσει εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά, ενώ ήθελε να φτάσει στην Καρδίτσα, γιατί δεν είχε χρήματα.

Την ώρα που άνδρας με καταγωγή από το Καμερούν, έδειχνε στον ελεγκτή τα χαρτιά του, αποκαλύφθηκε πως είχε χαρτί στο οποίο αναφερόταν ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον Μάιο. Τότε, οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν και απαίτησαν να κατέβει από το τρένο.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος o 48χρονος είπε στο LamiaReport, ο ελεγκτής του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό που ήταν το Λιανοκλάδι, ενώ ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Στο Λιανοκλάδι εκτός από την αστυνομία, βρέθηκε και ασθενοφόρο προετοιμασμένο να μεταφέρει το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ο 48χρονος μεταφέρθηκε τελικά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι υγιής και ότι το χαρτί έλεγε ότι είχε νοσήσει με κορωνοϊό και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας τον περασμένο Μάιο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, προσέγγισε τον μετανάστη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 48χρονος μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο 48χρονος είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό μετά από ταξίδι και είχε νοσηλευθεί με ήπια γενικά συμπτώματα. Εξήλθε υγιής τον Μάιο και τώρα άλλαζε πόλη στην προσπάθειά του να βρει νόμιμη απασχόληση.

Με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων και του κ. Στασινού, εξασφαλίσθηκαν τα απαραίτητα εισιτήρια, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search