ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κώστα! Κώστα! Νομική Αθήνας, ρε!»

Ένας από τους συλληφθέντες της μεγαλειώδους συγκέντρωσης κατά του νόμου, πλέον, για το μπλόκο στις διαδηλώσεις, ο 18χρονος Κωστής Κ. από την νΚΑ, άκουσε από μακριά τον πατέρα του, την ώρα που τον έβγαζαν αλυσοδεμένο στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, να του λέει τα καλά μαντάτα, ότι πέρασε στη σχολή που ήθελε, τη Νομική Αθήνας: «Κώστα! Κώστα! Νομική Αθήνας, ρε!» Η φράση αυτή κάνει το γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από χθες. Όπως αναφέρει ο Ηλίας Σμηλιός//Μένουμε ενεργοί-υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη «ο Κώστας Κ., θ’ αρχίσει την μελέτη του στο δίκαιο, με το δίκιο του αγώνα, το δίκιο των πολλών!»

 

Οι 9 συλληφθέντες της Πέμπτης (8 ενήλικοι και ένας ανήλικος) οδηγήθηκαν, την Παρασκευή 10 Ιούλη, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Οι ίδιοι και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για συλλήψεις στο σωρό, την ώρα που αποχωρούσαν από την κινητοποίηση, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από μαζικούς φορείς για αναίτιες συλλήψεις. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στα Δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες και να ενισχύσουν το ηθικό τους, με συνθήματα, όπως: «Δεν μας τρομοκρατούν. Νόμος είναι το δίκαιο του αγώνα. Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό».

 

Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε δίκη, τη Δευτέρα 13 Ιούλη, με το βαρύτατο κατηγορητήριο το οποίο τους φόρτωσε (κακουργήματα: κατοχή εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή – πλημμελήματα: διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών, ελευθέρωση κρατουμένου, απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση και τέλος παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία).

 

Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας, μάλλον, δεν έχει δει τίποτε από τη βιαιότητα των κατασταλτικών δυνάμεων, όπως επίσης και τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με μοτοσικλετιστές της «Δράσης» να πέφτουν επάνω στους διαδηλωτές την ώρα που αποχωρούσαν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search