ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: Κατακόρυφη αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 200%

Κυριολεκτικά ανηήκουστο - εν μέσω πανδημίας - όσο και άκρως ανησυχητικό είναι αυτό που ανακύπτει ως ανησυχητικό στοιχείο στην περιοχή ευθύνης του Νοσοκομείου Αιγίου, αφού η μηδενική καταγραφή κρούσματος κορονοϊού, συνοδεύτηκε μετά την καραντίνα με μία άλλη καταγραφή...αυτή των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα.

Τα επίσημα στοιχεία του ιατρικού προσωπικού - που όμως δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως απ τη διοίκηση - δείχνουν μία απότομη αύξηση των σοβαρών τροχαίων, τα οποία καθόλου τυχαία, άρχισαν να κορυφώννται από την άρση των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας και μετά.

Την καθημερινή εφημερία του νοσοκομείου απασχολούν περιστατικά κακώσεων μέσης και κρανιοεγκεφαλικών, μεταξύ άλλων τραυματισμών, σε τροχιά κατακόρυφη, ανησυχώντας εμφανώς τους γιατρούς της μονάδας, αφού συν τοις άλλοις δεν λειτουργεί ο υπάρχων αξονικός τομογράφος, λόγω έλλειψης προσωπικού, οπότε τα «θύματα» των ατυχημάτων διακομίζονται στην Πάτρα και επιστρέφουν.

«Γλυτώσαμε από τον κορονοϊό και θα πάμε από τροχαία. Μιλάμε για αύξηση τέτοιων, με αυτοκίνητα και μηχανάκια, στο 200%. Και δεν φταίει ούτε η Τροχαία, ούτε οι κακοί δρόμοι. Αυτά είναι δικαιολογίες. Τρέχουν όλοι σαν να μην υπάρχουν πια οι κίνδυνοι. Δεν καταλαβαίνουν, ξαφνικά, ότι δεν πίνουμε και δεν μιλάμε στο κινητό, όταν οδηγούμε» λέει ο χειρουργός του νοσοκομείου Δημήτρης Μπούνιας.

Ενόψη καλοκαιριού, μάλιστα, κάνει έκκληση, όπως φοράμε υποχρεωτικά μάσκες και γάντια για την πανδημία, να φορούν οι οδηγοί κράνος και ζώνη ασφαλείας για να γλυτώσουν, σε μεγάλο ποσοστό, από σοβαρούς τραυματισμούς ή και θανάτους λόγω τροχαίων.

Η διαπίστωση δε που του γνωστού ιατρού σοκάρει, αφού όπως λέει «το καλοκαίρι θα έχουμε εκατόμβες νεκρών, σε σχέση με τον κορονοϊό κι ας μην περιμένουμε πρόστιμα, καραντίνες, απαγορεύσεις και οτιδήποτε άλλο προκειμένου να συμμορφωθούμε».

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 1 . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, ημέρα απόλυτου πένθους για όλη τη Χριστιανοσύνη. Η Εκκλησία και πιστοί βιώνουν την κορύφωση του Θείου Δράματος, με τον θάνατο, την ταφή και τον θρίαμβο τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, προφυλακιστέος κρίθηκε χθες, ημεδαπός, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ιωαννίνων, ο οποίος συνελήφθη προχθες αργά το βράδυ, στο πλα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ο 5χρονος τον οποίο χθες βράδυ παρέσυρε ενα διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό Πειρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αναφέρονται τα εξής: Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει ομόφωνα τις αποφάσεις των περιφερειακών ενώσεων εργαστηριακών ιατρών για τον περιορισμό της λειτ
Image
Image

Search