ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Στις αυλές των σχολείων ή σε μεγάλα γήπεδα - Τι προβλέπει το σχέδιο

Τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις αυλές των Εξεταστικών Κέντρων ή σε μεγάλα γήπεδα, όπως το ΟΑΚΑ, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κλπ, εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, λόγω Κορoνοϊού, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα για την Παιδεία esos.gr

Οι εξετάσεις, όπως ήδη έχει δηλώσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα γίνουν οπωσδήποτε τον Ιούνιο ή Ιούλιο.

Για το λόγο αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει έτοιμο το σχέδιο κι εφόσον χρειαστεί θα το προτείνει στην αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Τον τελικό λόγο, βέβαια, θα έχει ο ΕΟΔΥ, εάν θα υιοθετηθεί το πλαίσιο της εισήγησης της υπουργού Παιδείας.

Ειδικότερα το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, το οποίο δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το esos έχει ως εξής:

1. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουνίου 2020, όπως πάντα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας..

2. Για την διενέργεια των εξετάσεων θα χρησιμοποιηθούν οι σχολικές αυλές. Τα θρανία θα τοποθετηθούν στο κέντρο κύκλου ακτίνας 1,5 μέτρων.

3. Σε εμφανές σημείο θα υπάρχει αντισηπτικό , ενώ στους υποψήφιους θα χορηγούνται δωρεάν μάσκες και γάντια.

4. Η εξέταση θα ξεκινά στις 6 το πρωί, για προφανείς λόγους. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι στη θέση τους στις 5πμ.

5. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις 5 ως τις 6 το πρωί, σε μονό ζυγό και σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον.

6. Οι μαθητές θα μπορούν εκτός από το μπουκάλι με νερό (σε θερμός), να έχουν καπέλο και γυαλιά ηλίου.

7. Θα απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών πέριξ του τετραγώνου του εξεταστικού κέντρου.

8. Θα απαγορευτεί η έξοδος των περιοίκων στα μπαλκόνια για όλο το χρονικό διάστημα της τρίωρης εξέτασης.

9. Τα γραπτά θα σκανάρονται και θα στέλνονται στους διορθωτές με pdf για διόρθωση.

10. Σε κάθε εξεταστικό κέντρο θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάθε έκτακτη ανάγκη.

11. Όσοι μαθητές δεν μπορέσουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις εξαιτίας προσβολής από τον Κορονοϊό, θα εισαχθούν στα ΑΕΙ χωρίς να ληφθεί υπόψιν το μάθημα από το οποίο απουσίασαν στην έκδοση του Γενικού Μέσου Όρου Βαθμολογίας. Δηλαδή θα θεωρηθεί ότι είχαν υποχρέωση να δώσουν ένα μάθημα λιγότερο.

12. Αν υποψήφιος που έχει προσβληθεί από Κορωνοϊό , απουσιάσει από τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα , θα εισάγεται στις σχολές , με κριτήριο τη βαθμολογία τη Α, Β και Γ Λυκείου.

13. Θα αποκλειστούν από κάθε συμμετοχή στις εξετάσεις εκπαιδευτικοί που έχουν ηλικία άνω των 60 και ορισμένες άλλες ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών.

14. Μηχανογραφικά θα υποβάλλονται από 20 ως 26 Ιουλίου

15. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search