ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά πέντε σχολεία λόγω ψώρας, στην Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα μείνουν για τρεις μέρες 4 σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη και ακόμα ένα, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα θα κλείσει μόνο για αύριο, Παρασκευή, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα ψώρας.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά είναι από την Τετάρτη το 5ο και το 8ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, καθώς και το 1ο και το 5ο νηπιαγωγείο. Το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου βρίσκεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με τα υπόλοιπα τέσσερα, ωστόσο θα μείνει κλειστό μόνο αύριο, Παρασκευή.

Η απόφαση για να μείνουν τα σχολεία κλειστά πάρθηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους, ενώ σημειώνεται ότι τα κρούσματα εμφάνισαν ένας μαθητής νηπιαγωγείου και ένας δημοτικού, τα οποία είναι αδέρφια μεταξύ τους.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τα κρούσματα και υπογράμμισε πως «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό»

. Ο κ. Κόπτσης σημείωσε πως το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό. Ακόμη, τόνισε πως το κλείσιμο αφορά μόνο τα 4 από τα 5 σχολεία του συγκροτήματος. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα πέμπτο σχολείο, και συγκεκριμένα το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό μόνο την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα γίνει απολύμανση του κτιρίου. Και τα 5 σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά κανονικά από τη Δευτέρα.

Ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε επίσης ότι οι υγειονομικές αρχές με τις οποίες υπήρξε επικοινωνία καθησύχασαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει μετάδοση των κρουσμάτων και πως τα σχολεία κλείνουν περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

 

Πηγή: www.typosthes.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search