ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν έχουν πρόσβαση σε ΑμΕΑ

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την πρόσβαση σε κτίρια από ΑμΕΑ, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ενσωματώσει. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν, πως η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Αυτό βέβαια δεν λύνει το ζήτημα των χιλιάδων ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων που δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Οι πληροφορίες θέλουν τη νομοθετική πρωτοβουλία να λογίζει ως αυθαίρετα όσα κτίσματα δεν συμμορφωθούν, ώστε να προβλέπουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.

Στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τον Κοινωνικό Τουρισμό ο οποίος αποτελεί πρόγραμμα χρηματοδότησης διαμονής και ακτοπλοϊκής μετακίν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκίδα μετά τη δολοφονία 63χρονης μέσα στο σπίτι της.Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα προσπαθεί ν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024, μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 30 Μαΐου 2024. Σύμφ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), το μεσημέρι του Σαββάτου (18.5.24). Το σόου με εννέα αεροσκάφη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Ηλεία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε υπαίθριο βιωματικό σχολείο για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους επιβιώσαντες από καρκίνο αλλά και για κάθε άνθρωπο, μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε γειτονιές της Πάτρας, μπροστά και στις ευρωεκλογές, με σκοπό να φτ
Image
Image

Search