ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση : 3 στους 4 Ελληνες ζητούν παράταση του lockdown - 64% λένε «ναι» στο εμβόλιο

Τρείς στους τέσσερις Έλληνες, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση του lockdown και όλων των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με το lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασής του, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια και το 8% λίγο έως ελάχιστα.

Από τους ερωτηθέντες σε ηλικιακές ομάδες, περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (από 45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30 έως 44 ετών) σε ποσοστό 74%.

Στην ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ ένα 30% απαντά «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι».

Σε ερώτηση αναφορικά με τη χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων απαντά «άμεσα», το 21% «μετά από 2-3 μήνες», το 21% απαντά «αργότερα» και ένα 16% απαντά «ποτέ».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Πατουλίδου θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή  στις 12 το μεσημέρι τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
Image
Image

Search