ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση στα Δωδεκάνησα - Ταρακουνήθηκε όλη η χώρα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επικεντρο έίναι κοντά στη Σάμο καξ η σεισμική δόνηση ειναι 6.6 ριχτερ

Νεό: Τόσο ο Ακης Τσελέντης όσο και άλλοι σεισμολόγοι κάνουν  για ισχυρή μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Σάμου ακόμα και για μετασεισμό 6 Ρίχτερ λόγω μικρού εστιακού βάθους.

Στο μεταξύ τη μισή Ελλάδα ταρακούνησε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε ανοικτά της Σάμου, λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook προειδοποιεί για έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

"Στις 13:51 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρότατη σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.7 στην κλίμακα Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 Χλμ. Β της Σάμου. Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία και χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια στο νησί" αναφέρει.

Νεότερα: Μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια προκάλεσε ο σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους του νησιού που μίλησαν στο iefimerida από το σεισμό στη Σάμο έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων και η θάλασσα έχει βγει έξω στο λιμάνι.

Κάτοικος του νησιού μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι την ώρα του σπιτιού έσπαγαν γυαλικά, καθρέφτες, ενώ σύμφωνα με τον Γιώργο Αυτιά ο οποίος κατάγεται από τη Σάμο και μίλησε με ανθρώπους από το νησί έχει καταρρεύσει κομμάτι της εκκλησίας στο Καρλόβασι.

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ με επίκεντρο ανοιχτά της Σάμου σημειώθηκε πρίν τις 14:00

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 19 χλμ βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search