ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Απολογία Ψινάκη για το Μάτι – Αφέθηκε ελεύθερος με 20 χιλιάδες ευρώ εγγύηση

 

  

Πολύωρη απολογία ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τις έρευνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έδωσε σήμερα ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.

 

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, δια υπομνήματος αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου και σε κάθε περίπτωση από την πλευρά του έγιναν όλα βάση των νομίμως προβλεπόμενων.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Ψινάκης εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά οτι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

 

Ο συνηγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε πως: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής».

 

Από την πλευρά του ο επίσης συνηγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημητρης Κουσουρής σημείωσε ότι: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύει δυτικό».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των 20 συνολικά ατόμων (στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κλπ), εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς και για σωματικές βλάβες.

 

Η απολογία του Ηλία Ψινάκη ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 4 ώρες.

 

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί από τον ανακριτή που χειρίζεται την δικογραφία, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Μπουρνούς και η Ρένα Δούρου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search