ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Τέλος της εβδομάδας θα φανεί η επίδραση των μέτρων στην Αττική

ίνουμε έμφαση σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα και αποφεύγουμε τη λήψη οριζόντιων μέτρων, τόνισε ο  επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση από το Υπ. Υγείας.

 

Ο κ. Μαγιορκίνης ανακοίνωσε πως από τα 346 κρούσματα στην Ελλάδα, τα 210 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ παρατήρησε πως οι διασωληνώσεις ασθενών έχουν ανοδική τάση. Όπως είπε «ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης, ενώ ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής έχει αυξητικές τάσεις».

 

Σημείωσε δε, πως απαιτείται επιπλέον σημαντική προσπάθεια, συμπληρώνοντας ότι η επίδραση των μέτρων που εφαρμόζονται στην Αττική θα φανεί στο τέλος της εβδομάδας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα.

 

Κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.

 

Ο ίδιος ζήτησε «να μην επιτρέψουμε στον φόβο μας να μας παρασύρει σε φανατισμό και στιγματισμό» και παρέθεσε μια εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «όταν οι τεχνικές παρεμβάσεις έρχονται σε σύγκρουση με βαθιά ριζωμένες πρακτικές κουλτούρας, η κουλτούρα νικάει».

 

Ύστατο μέτρο το lockdown

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαγιορκίνης, επανέλαβε ότι το lockdown, είναι το ύστατο μέτρο και προς το παρόν δε συζητείται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, γιατί είχε πιο ραγδαία και πιο απρόσμενη εξάπλωση, είπε ο ειδικός.

 

Σημείωσε δε ότι προς το παρόν οι Αρχές, θα δουν πως επιδρούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και έχουν μικρότερο κοινωνικοοικονομικό κόστος.

 

Διευκρίνισε δε, ότι η επιβολή lockdown, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, μεταξύ αυτών ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων,  ο αριθμός των νοσηλευομένων κ.α, ενώ ρόλο θα παίξει και το θέμα των ΜΕΘ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία θα στείλει τον πρέσβη της στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο αύριο, έγινε γνωστό από μια γαλλική . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την κίνηση στα διόδια των εθνικών οδών να είναι αυξημένη από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (6.5.24). . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους όσοι πήραν το 2023 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Οι δικαιούχοι μπορούν να ε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες ξημέρωσε η Δευτέρα του Πάσχα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Meteo. Η ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο μετεωρολογικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας  το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες πατρινούς και πατρινές οι οποίοι θα απολαύσουν  μια πανδαισία  χορών, μουσικής και τραγουδιών απ΄ όλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Μαρμούτα, πατέρα του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, τον οποίο συλλυπείται από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσωτερικό πολυκατοικία
Image
Image

Search