ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Χριστιανοί επέστρεψαν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο και πάλι μετά από πέντε χρόνια

Χωρίς την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και χωρίς την παρουσία πιστών κυρίως από τον Ελλαδικό χώρο, λόγω του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από 5 και πάλι χρόνια, η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

 

Πρόκειται για την πρώτη Θ. Λειτουργία που τελέσθη, κατόπιν της σχετικής αδείας των αρμοδίων αρχών, μετά την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών εργασιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ιστορική Μονή.

 

Σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο SonDakika.com είχαν εκδοθεί 50 διαπιστεύσεις, 45 από την Ελλάδα και 5 από τη Γεωργία.

 

Οι Χριστιανοί επέστρεψαν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο και πάλι μετά από πέντε χρόνια

Οι Χριστιανοί επέστρεψαν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο και πάλι μετά από πέντε χρόνια  (Φωτο Cnn Turk)

 

Στην εκ νέου τέλεση της Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Μονή της Παναγίας Σουμελά, αναφέρθηκε προ ημερών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης: «Όπως γνωρίζουμε όλοι, εφέτος μετά την ολοκλήρωση των συστηματικών και πολυχρονίων ανακαινιστικών έργων θα γίνει πάλι η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, σε αυτό το Παλλάδιο της Ορθοδοξίας, μέσα στα βουνά του Πόντου, που είναι το μεγάλο προσκύνημα των Ποντίων αδελφών μας.

 

Το παρών έδωσε στην Θεία Λειτουργία ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην Τουρκία, πρέσβης Christian Berger.

 

Την πανηγυρική Λειτουργία τέλεσαν φέτος οι Σεβ. Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

Οι πιστοί που παρεύρεθησαν, κοινώνησαν και προσκύνησαν την εικόνα - σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Η Ιερά Μονή θα είναι κλειστή για τους τουρίστες μέχρι τις 14:00 όπου και θα ανοίξει και πάλι μέχρι τις 20:00.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η αναβάθμιση του ποδηλατόδρομου της Πάτρας σε αυτοκινητόδρομο, αλλά χαμηλών ταχυτήτων. Κανονικά θα έπρεπε σε παραβάσεις αυτού του . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φραν Ναβάρο θα γίνει πατέρας και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η σύντροφός του, Ναταλί Αλφάρο, είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδάκι. Το ζευγάρι, από ό,τι βλέπουμε από τις κοινές τους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η πιο επιτυχημένη επιχείρηση του Λουίς Σουάρες θα προσγειωθεί σύντομα στη Μαδρίτη. Η αλυσίδα εστιατορίων "Chalito" θα επεκταθεί στην ισπανική πρωτεύουσα με το άνοιγμα έως και δέκα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει αύριο Μ. Παρασκευή, στην Περιφορά Επιταφίων του Δήμου Πατρέων: -Στο Β’  Δημοτικό Κοιμητήριο στις 4.30 μ.μ., θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς.   -Στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημέν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατ
Image
Image

Search