ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τον κορωνοϊό: Φοβούνται μη γίνουμε Μπέργκαμο

Η εβδομάδα που μας πέρασε σκιαγράφησε μια κορωνο-κατάσταση που τείνει να λάβει πρωτόγνωρα δραματικές διαστάσεις για τη χώρα. Την περασμένη Τετάρτη κατεγράφη «εθνικό ρεκόρ» επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας – 262 μέσα σε μία ημέρα, ενώ την Πέμπτη ακολούθησαν άλλα 204 και πέντε θάνατοι.

 

Παράλληλα αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι εστίες υπερμετάδοσης του ιού μπορούν να δημιουργηθούν πολύ εύκολα λόγω της χαλαρότητας των νέων θέτοντας σε κίνδυνο τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού: χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι που μετρά δεκάδες κρούσματα σε ηλικιωμένους και δύο θανάτους (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές την περασμένη Πέμπτη) εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, ενός πάρτι στη Χαλκιδική στο οποίο συμμετείχε μαζί με άλλα 2.000 άτομα (!) κάποιος φίλος εργαζομένου σε αυτό.

 

Και ενώ τα μέτρα από την πολιτεία εντείνονται για να ανακοπεί η προέλαση του ιού με ένα από τα κυριότερα να αφορά το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ τα μεσάνυχτα, ο συγχρωτισμός μεταφέρθηκε από τα μπαρ στις… πλατείες και τις παραλίες για μεταμεσονύχτια διασκέδαση.

 

«Μπροστάρηδες» στη μη τήρηση μέτρων οι νέοι που συνεχίζουν να αψηφούν τον ιογενή κίνδυνο παρότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων με COVID-19 στη χώρα μας συνεχώς μειώνεται και ένα στα 10 νεαρά κρούσματα κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά – είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από μερικές ημέρες διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μια 27χρονη ειδικευόμενη χειρουργός (ευτυχώς την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η νεαρή αποσωληνώθηκε).

 

Μπροστά σε αυτή την εικόνα η ανησυχία είναι μεγάλη, με στελέχη του υπουργείου Υγείας να επισημαίνουν ότι «κάνουμε αγώνα με το άνοιγμα νέων κλινών, τις προσλήψεις προσωπικού και την πρόληψη να προλάβουμε. Εάν φτάσουμε σε υψηλό αριθμό κρουσμάτων, η κατάσταση θα είναι δύσκολα διαχειρίσημη».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή καθώς ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν στρατιωτική βάση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.   Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από νωρίς το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στην κ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
Image
Image

Search