ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Είχε κάνει δύο πρόβες η δράστιδα με το βιτριόλι - Τα νέα δεδομένα

Δύο πρόβες επίθεσης έκανε η δράστιδα με το βιτριόλι, τις δύο προηγούμενες μέρες, από αυτή που τελικά υλοποίησε την πράξη της. Και τις δύο φορές, δεν κατάφερε να επιτεθεί γιατί είτε η 34χρονη δεν πήγε στην δουλειά της, είτε είχε πάει νωρίτερα, όπως αναφέρουν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Παράλληλα από τα βίντεο που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, η μαυροντυμένη γυναίκα εντοπίζεται τρεις συνεχόμενες μέρες στην ίδια περιοχή. Αυτές τις ημέρες προέβαινε σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, προσέγγισης, δράσης και διαφυγής από εκεί, ενώ ετοιμαζόταν για την επίθεση όταν της δινόταν η ευκαιρία.

Όσες φορές την έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί σε κάμερες φαίνεται να έχει κινηθεί με διαφορετική πορεία κάθε φορά, σαν να αναζητούσε την καταλληλότερη που θα χρησιμοποιούσε για να μην την δουν ηλεκτρονικά και ανθρώπινα μάτια.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι φορά τα ίδια "επιχειρησιακά" ρούχα. Μαύρο παντελόνι, μακό μαύρο μπλουζάκι, ίδιου χρώματος ζακέτα, μάσκα, περούκα, σακίδιο πλάτης, ενώ τουλάχιστον μία φορά φαίνεται και ένας θερμός ή μεταλλικό παγούρι που κρατά στο χέρι και ενδεχομένως μεταφέρει το βιτριόλι.

Στο μεταξύ, η δράστιδα σε μία από τις δύο "πρόβες", προέβη και σε δεύτερη κλήση με την οποία κάλεσε την ίδια εταιρεία ραδιοταξί για να την παραλάβει από την Καλλιθέα και να την μεταφέρει στα νότια προάστια εκείνη τη φορά, ενώ είχε κάνει το ίδιο και την μέρα της επίθεσης με άλλον προορισμό.

Από την ανάλυση της φωνής που έχει καταγραφεί και τις δύο φορές, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και πιθανότατα την "μαυροντυμένη" γυναίκα που μιλά… καλά ελληνικά. Από την χροιά και την ανάλυση της φωνής διαπιστώνουν ότι είναι ηλικίας μεταξύ 25-35 χρόνων.Οι αστυνομικοί από τις καταθέσεις των δύο οδηγών (άνδρα και γυναίκα), γνωρίζουν το ακριβές σημείο επιβίβασης αλλά και αυτό της αποβίβασης, όπως και το ακριβές δρομολόγιο που ακολούθησε το όχημα και στις δύο μεταφορές.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ακολουθήσει με τα… πόδια αυτές τις διαδρομές προκειμένου να εντοπίσουν κάμερες από καταστήματα και εταιρείες που μπορεί να έχουν καταγράψει πιο καθαρά το πρόσωπό της ή άλλα ενδεικτικά χαρακτηριστικά της, αναζητώντας παράλληλα και μαρτυρίες κατά μήκος της ίδιας διαδρομής. Κομβικό σημείο αυτών των ερευνών είναι να εντοπίσουν υλικό μετά την αποβίβασή της, δηλαδή την κίνησή της από εκεί και έπειτα, προκειμένου να εντοπίσουν επιβίβαση σε άλλο, ίσως δικό της όχημα, ή ακόμη και είσοδο της σε κάποια οικεία της περιοχής.

Παράλληλα από τους κωδικούς της τηλεκάρτας που χρησιμοποιήθηκε για την επικοινωνίας της με την εταιρεία ραδιοταξί, θα εντοπίσουν το κατάστημα πώλησης, ευελπιστώντας ότι αυτό έχει κάμερες ασφαλείας και πήγε η ίδια για να την προμηθευτεί.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η "φωνή" μπορεί να μικρύνει τον κύκλο των υπόπτων γυναικών με την συγκριτική ανάλυσή της, δεν αποτελεί όμως από μόνο του στοιχείο απόδοσης κατηγοριών και χρειάζεται συνδυασμό και άλλων στοιχείων τεκμηρίωσης.

Στο μεταξύ, προχθές οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση επισκέφθηκαν και πάλι την 34χρονη, ενώ δεν αποκλείουν τις επόμενες μέρες να της δείξουν επιπλέον φωτογραφιών από "καθαρισμένα" καρέ βίντεο, ίσως ακόμη να την βάλλουν να ακούσει την καταγεγραμμένη φωνή της δράστιδας για την περίπτωση που μπορεί να είναι οικεία και γνώριμη φωνή.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται μόνιμα πλέον έξω από τον θάλαμο νοσηλεία της για την περίπτωση που θυμηθεί κάτι και βοηθήσει τις έρευνες εντοπισμού της δράστιδας. Έχουν ληφθεί τουλάχιστον 30 καταθέσεις από το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης, ενώ κλήθηκαν επίσης, ένας πρώην σύντροφό της με τον οποίο έχει μια δικαστική διαμάχη, και έναν φίλο της που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι αστυνομικοί, έχουν λάβει τα αποτελέσματα των "σαρώσεων" των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και από τις τρεις εταιρείες. Υπολογίζουν ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων. Θα επιχειρήσουν να βάλουν στον "χάρτη" της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας, τους υπόπτους. Θα προβούν σε μία αντιπαραβολή των θέσεων τοποθεσίας κινητών με τις καταθέσεις των υπόπτων σε μία προσπάθεια ισχυροποίησης των ενδείξεων που θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Όλα τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνία και οι συνδέσεις των υπόπτων που ενεργοποιούνται στην περιοχή της επίθεσης θα τοποθετηθούν στο ειδικό λογισμικό I2 (Intelligence 2), το οποίο ευελπιστούν να αναδείξει με "κόκκινες" σημάνσεις την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με "γυμνό μάτι".

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search