ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ερύμανθος: Ο Δήμαρχος ζητά δωρεάν ίντερνετ για τους μαθητές

Δύο καίρια ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Ερυμάνθου αναδεικνύει με επιστολές του στους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρής απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου, καθώς η κάθετη πτώση των τιμών των προϊόντων, η αδιάθετη παραγωγή, καθώς και φαινόμενα αισχροκέρδειας έχουν συρρικνώσει δραματικά το εισόδημά τους, ενώ αρκετοί σκέφτονται ακόμη και να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους.

Ο Δήμαρχος καταθέτει στον Υπουργό προτάσεις για τη λήψη συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και να μην διαταραχθεί η παραγωγή αγαθών και προϊόντων με τα οποία καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες της χώρας μας. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο πρωτογενής τομέας είναι από τις ελάχιστες αντιστάσεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον αόρατο εχθρό της πανδημίας, γι’ αυτό και θεωρούμε επιβεβλημένη τη στήριξή του με συγκεκριμένα μέτρα. Τέλος, η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει το κλίμα σταθερότητας στις αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες που απειλούνται ακόμη και με λουκέτο, εξαιτίας της κατάρρευσης της αγοράς», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, ο Δήμαρχος.

ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Εξ άλλου, ο κ. Μπαρής απέστειλε επιστολή και στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητώντας δωρεάν ίντερνετ για όλους τους μαθητές του Δήμου προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. «Δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε πως αυτή την περίοδο μπορεί να υπάρχουν παιδιά όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά και σε όλη τη χώρα που να αισθάνονται μειονεκτικά και παραγκωνισμένα. Άλλωστε η άνιση αντιμετώπιση στον μαθητικό πληθυσμό σήμερα θα εντείνει τα προβλήματα στην εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας αύριο, δημιουργώντας μαθητές δύο ταχυτήτων. Το ψηφιακό σχολείο και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο πρέπει όλοι μαζί να κερδίσουμε. Γι’ αυτό ζητάμε και τη δική σας παρέμβαση για την παροχή δωρεάν ίντερνετ σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου, προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες αξιοποιώντας τα νέα δεδομένα», τονίζει μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                20,21 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Αλεξανδρόπουλος ΔημήτριοςΚανακάρη 80, 3ος όροφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search