ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση Καρπέτα για το επίδομα και την εξαίρεση των επιστημόνων

Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον «εμπαιγμό», των επιστημόνων της χώρας από την κυβέρνηση με αφορμή την εξαίρεσή τους από το επίδομα των 800 ευρώ, έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος και δικηγόρος. Κώστας Καρπέτας.

Όπως ανέφερε, δεν πρόκειται για μια απλή παράλειψη, ούτε για καθυστέρηση, αλλά για συστηματική απαξίωση της ταυτότητας και της προσφοράς μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν εδώ και είκοσι μέρες έναν παροιμιώδη αγώνα επιβίωσης, χωρίς τελικά να βρίσκουν σύμμαχο την κρατική εξουσία.

Αναλυτικά στην παρέμβασή του ο κ. Καρπέτα ανέφερε τα εξής: «Μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους μας συγκυρία, η οποία έχει δημιουργήσει νέα – απολύτως καινοφανή τετελεσμένα και που τείνει να λάβει διαστάσεις παγκόσμιας τραγωδίας, καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Και αυτό απαιτεί πάνω απ’ όλα, σύμπνοια και ομοψυχία – πατριωτική με άλλα λόγια στάση, με την ευρύτερη έννοια του όρου. Γι’ αυτό και συνολικά, στηρίζουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, χωρίς να τονίζουμε εμφατικά τα λάθη και τις παραλείψεις της που γίνονται κατά περίπτωση.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή υπέρ των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης καθώς και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες, αποφεύγουμε επιμελώς την κριτική στις κυβερνητικές ενέργειες ακόμα και αν αυτές, όπως πολλές φορές συμβαίνει, βρίσκονται σε λάθος δρόμο, έχουν ελλείψεις ή γίνονται πρόχειρα, με καθυστέρηση και χωρίς σχεδιασμό. Αυτήν όμως την φορά, δεν μιλάμε ούτε για μια απλή παράλειψη, ούτε για μια καθυστέρηση.

Αλλά για την συστηματική απαξίωση της ταυτότητας και της προσφοράς μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν εδώ και είκοσι μέρες έναν παροιμιώδη αγώνα επιβίωσης, χωρίς τελικά να βρίσκουν σύμμαχο την κρατική εξουσία. 166.000 επιστήμονες, νιώθουμε σήμερα αποτροπιασμό για τον τρόπο με τον οποίο μας μεταχειρίζεται η Κυβέρνηση.

Για τους  δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους γιατρούς, τους λογιστές, τον επιστημονικός κορμό της χώρας, τα κουπόνια της ντροπής, τα voucher των 600 ευρώ που η Κυβέρνηση τους μοιράζει με περηφάνεια, είναι ευθεία επίθεση στην αξιοπρέπεια και στο επιστημονικό τους κύρος, στον αγώνα που δίνουν εδώ και μια δεκαετία βαθειάς ύφεσης να σταθούν σε ένα άρτιο επιστημονικό επίπεδο, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα και να συνεχίζουν να στηρίζουν την εθνική οικονομία παρέχοντας το επιστημονικό τους έργο.

Ο κυβερνητικός εμπαιγμός, έμπλεος αμετροέπειας, αλαζονείας και αδιαφορίας απέναντι στους επιστήμονες της χώρας, εξαιρώντας 166.000 ανθρώπους από την ενίσχυση τον 800 ευρώ και δίνοντας αντ’ αυτού ένα αχρείαστο για το σύνολο των επιστημόνων, που εδώ και χρόνια εργάζονται χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρονικά μέσα για τα οποία θέλει η Κυβέρνηση δήθεν να τους επιμορφώσει, επιδοτώντας τα φίλα προσκείμενα σε αυτήν ΚΕΚ, κουπόνι τηλεκατάρτισης, δημιουργεί πρωτίστως σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ζήτημα επιβίωσης.

Λυπάμαι πολύ που η Κυβέρνηση, βρήκε με ευκολία και χωρίς κανέναν ηθικό δισταγμό 11 εκατομμύρια ευρώ για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με σκοπό την ενημέρωση για το ζήτημα της πανδημίας, την ίδια στιγμή που οι πολίτες ενημερώνονται ούτως ή άλλως από επίσημη Κυβερνητική πηγή Καθημερινά.

Λυπάμαι πολύ που η Κυβέρνηση, αποφασίζει εκδικητικά και περιπαικτικά να μην παραχωρήσει, ενώ είναι γνωστό ότι διαθέτει, χρήματα για να στηρίξει τους χειμαζόμενους από την πανδημία επιστημονικούς κλάδους.

Λυπάμαι πολύ που σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, που το πρώτο μας μέλημα οφείλει να είναι η αλληλεγγύη και η εθνική ομοψυχία, η Κυβέρνηση επιλέγει να κοροϊδέψει 166.000 πολίτες, να υπονομεύσει το κύρος τους και την επιστημονικό τους επίπεδο, παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια όχι μόνο με την αξιοπρέπεια τους, άλλα κυρίως με την ζωή τους, με την επιβίωση τους.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 202 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
Image
Image

Search