ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιράλ: «Αδιοίκητη πόλη η Πάτρα»

Ανεπαρκής συντονισμός και αδιαφορία για τα θέματα της πόλης
 
Με λιμνάζοντα τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, με πολλές σοβαρές αποφάσεις σε διαρκή εκκρεμότητα και με την Πάτρα στο έλεος της ανομίας, της εγκατάλειψης και της υπο-ανάπτυξης, η Δημοτική Αρχή, τελευταία, βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση και διακατέχεται από vertigo και αδιαφορία για την πόλη και τους πολίτες της.
 
Εξηγούμαστε: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων δεν θα συνεδριάσει ούτε αυτή την Τετάρτη και το πρώτο δίμηνο του έτους θα ολοκληρωθεί με μόνο τρεις συνεδριάσεις του ανώτατου οργάνου του! Στα νομικά πρόσωπα του Κοινωνικού και του Πολιτιστικού τομέα οι εισηγήσεις φτάνουν στα μέλη, κατ’ εξακολούθηση, εκπρόθεσμα ή και καθόλου! Αντιδήμαρχοι που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή εμφανίζονται ανέτοιμοι να υπερασπιστούν τις ίδιες τους τις εισηγήσεις. Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποσύρονται θέματα γιατί απουσιάζει η προετοιμασία και η τεκμηρίωση.
 
Οι ενδεχόμενοι λόγοι πολλοί: Η αλαζονεία του 41% (κάποιοι «κυβερνώντες» συχνά-πυκνά, μάλιστα, επικαλούνται και το 71% του β’ γύρου). Η λειτουργία ουσιαστικής αντιπολίτευσης, στην οποία η Δημοτική Αρχή δείχνει μη συνηθισμένη. Η έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης και η καθεστωτική αντίληψη μιας παράταξης που «έδειχνε άλλη» όταν η ίδια αντιπολιτευόταν. Ο ανεπαρκής συντονισμός του δημοτικού έργου και η αδιαφορία ενασχόλησης με τα κύρια θέματα της πόλης. Όλα αυτά μαζί.
 
Το σπιράλ ανησυχεί για την πόλη, τους θεσμούς και τη λειτουργία τους. Το σπιράλ ενημερώνει τους δημότες για την δυσάρεστη αυτή κατάσταση, όπως οφείλει. Το σπιράλ θα αναλάβει πρωτοβουλίες εξομάλυνσης της κατάστασης και επιστροφής στην εύρυθμη λειτουργία. Το σπιράλ νοιάζεται για την Πάτρα, σε αντίθεση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που διοικεί το δήμο με κομματοκρατία, λαϊκισμό και έπαρση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search