ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

H Ώρα Πατρών για τη διαχείριση των απορριμμάτων

H ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων:  Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ψήφισμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποφασίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Από τη μια επιβεβαιώνει τον σχεδιασμό που έχει συμφωνηθεί ήδη από το 2015 και αποτελεί κατάκτηση της πόλης για κατασκευή εργοστασίου και ΧΥΤΥ με δημόσιους πόρους στην περιοχή Φλόκα αφετέρου κάνει σαφή τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν έως τότε, με έμφαση στην υλοποίηση της ανακύκλωσης.

Αν, όμως, η κατασκευή του εργοστασίου αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, η ανακύκλωση παραμένει στην αρμοδιότητα του Δήμου. Αποκαλύπτεται, έτσι, η τραγική ολιγωρία της σημερινής δημοτικής αρχής αφού επί πέντε χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για να ευαισθητοποιήσει πολίτες, σχολεία και επιχειρήσεις, δεν ανέπτυξε συνεργασίες με οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που έχουν αναπτύξει προγράμματα ανακύκλωσης, αχρήστευσε υποδομές που υπήρχαν όπως οι υπόγειοι κάδοι που βρίσκονται σήμερα πεταμένοι στην Ξερόλακκα, ξέχασε τα πράσινα σημεία συγκέντρωσης διαχωρισμένων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, επιβαρύνει την πόλη με εκτεταμένη αφισορύπανση.

Για δεύτερη φορά επέλεξε να καταγγείλει αυτούς που συμφωνούσαν μαζί της, στην προκειμένη περίπτωση για κατασκευή εργοστασίου με δημόσιους πόρους. Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι το μέλημά της δεν είναι η συμφωνία και η χάραξη κοινής πολιτικής στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της Πάτρας αλλά η προσπάθεια διαχωρισμού της Πάτρας σε φίλα προσκείμενους και εχθρούς, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος η δημοτική αρχή αλλά και οι δημοτικοί της σύμβουλοι να παραδεχθούν ότι το τοιχίο αντιστήριξης στην Ξερόλακκα δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα νέο κύτταρο απόθεσης απορριμμάτων που παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας της παρά τις υποσχέσεις της περί άμεσου κλεισίματος.  

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της όχι μόνο έναντι των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων αλλά και έναντι των μεγάλων ζητημάτων της Πάτρας. Η διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί συναινέσεις και σαφές σχέδιο που θα υλοποιείται βήμα-βήμα, πίεση προς την εκάστοτε κυβέρνηση και ανάληψη της ευθύνης που μας αναλογεί ως πόλη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα θέματα που είναι ακόμα ανοικτά όπως το φράγμα Πείρου-Παραπείρου το οποίο απαιτεί συνεργασία και πρωτοβουλίες από την πλευρά της Πάτρας. Πολύ φοβόμαστε ότι η απεμπόληση της δυνατότητας για δημιουργία διαδημοτικού φορέα με 51% συμμετοχή των Δήμων θα αποτελέσει πρόκριμα για την εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείριση του φράγματος. Ας μην συμβεί το ίδιο και με τα απορρίμματα. Δεν υπάρχει νόημα να καταγγέλλει η δημοτική αρχή αυτούς που συμφωνούν στην κατασκευή εργοστασίου με δημόσιους πόρους. Εκτός αν η συμφωνία αυτή δεν βολεύει το πολιτικό σχέδιο της δημοτικής αρχής.  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search