ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών: Άγνωστη η λέξη συνεργασία για τη δημοτική αρχή

Είναι ζητούμενο για τη δημοτική αρχή και την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας η συνεργασία με τους φορείς της πόλης, την Αρχιτεκτονική Σχολή, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, το ΤΕΕ. Άλλο ένα παράδειγμα η χωρίς συνεργασία προκήρυξη του "πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού ιδεών με απονομή βραβείων και τίτλο κατασκευή θεματικού πάρκου χώρου αναψυχής καλλιτεχνικών δράσεων εξερεύνησης και παιχνιδιού στον εξωτερικό χώρο των παλαιών σφαγείων". Η παρέμβαση και η διαμόρφωση του θεματικού πάρκου θα γίνει σε ένα χώρο 1920 τ.μ, που γειτνιάζει με το συγκρότημα των δημοτικών σφαγείων, μνημείο χαρακτηρισμένο από το ΥΠΠΟ ως έργο τέχνης και θα αποτελέσει τη λειτουργική συνέχεια τους.

Η προκήρυξη είναι  χαοτική:

-καλεί σε συμμετοχή άτομα με μόνη προϋπόθεση να είναι άνω των 18 χρονών χωρίς να αναζητά επιστημονική επάρκεια (άρθρο 5).

-προβλέπει οι συμμετέχοντες να προτείνουν τον χαρακτήρα του πάρκου, με ποια άραγε επιστημονική κατάρτιση; (άρθρο 4).

-απαιτεί να μην υπάρξει ανάγκη έκδοσης οικοδομικής άδειας (άρθρο 4)!!!!!

-δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να καθορίσουν τον τρόπο παρουσίασης της πρότασης, κάτι που δεν εξασφαλίζει τη μυστικότητα που τηρείται σε διαγωνισμούς. (άρθρα 12,13)

-τέλος αποκλείει την περαιτέρω εμπλοκή του νικητή δημιουργού στην επεξεργασία της ιδέας που θα βραβευθεί (άρθρο 8).

Η δημοτική αρχή προφανώς δεν θέλει ο διαγωνισμός να γίνει με διαφάνεια, με όρους, κανόνες και προδιαγραφές σε ένα χώρο που θα αποτελέσει λειτουργική συνέχεια των Δημοτικών Σφαγείων. Επιστέγασμα όλων των παραπάνω είναι ότι στην επιτροπή δεν υπάρχει ούτε ένας αρχιτέκτονας τακτικό μέλος, με την πλειοψηφία των κριτών να έχουν άμεση σχέση με την ΚΕΔΗΠ, μάλλον πρόεδρος δε του διαγωνισμού θα είναι γιατρός διευθυντής ΜΕΘ!!!!!! Η εκπρόσωπος της Ώρας Πατρών επεσήμανε την αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική διαδικασία που πλήττει περαιτέρω το θεσμό του καρναβαλιού και δεν συμμετέχει στην στημένη παρωδία...

Για άλλη μία φορά η Δημοτική αρχή και η κ. Κουρή δείχνουν την απέχθεια στην συνεργασία με τους φορείς της πόλης και την εμπέδωση κλίματος συνεννόησης και συμμετοχής..

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντί παραιτήσεως, η κα Κεραμέως πραγματοποιεί κομματικές φιέστες στο εξωτερικό», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και παράλληλα ζητά τη διερεύνηση του «σκανδάλου των διαρρο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα πως η Αίγυπτος είναι χώρα – «κλειδί» για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search