ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος Πύργου προς Υπουργό Τουρισμού: «Η κρουαζιέρα να μην ξεκοπεί από την τοπική οικονομία»

Να γίνει πιο έντονη η παρουσία του Κατακόλου στον τουρισμό μετά την αναφορά για προσέλευση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή ζητά με επιστολή του, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

 

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε:

 

 

“Μια ακόμα παρέμβαση στην κατεύθυνση της δημιουργίας συνθηκών παρουσίας τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στην αγορά του Κατακόλου και στην περιοχή, έκανε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Απευθυνόμενος εγγράφως στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τονίζει την άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης και κατάρτισης συγκεκριμένου σχετικού πλαισίου.

Όπως επισημαίνει στην παρέμβαση του αυτή ο κ. Αντωνακόπουλος προς τον υπουργό: «Η έναρξη της πολυπόθητης κρουαζιέρας για τον τόπο μας, δυστυχώς δεν έχει το αντίκτυπο που ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός ανέμενε.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, καλούμαστε εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, όπως και τις προεκτάσεις – συνέπειες αυτών. Και μια από τις βασικότερες, σχετίζεται την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, με την κρουαζιέρα που εξ’ αιτίας των ασφυκτικών περιοριστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων των εταιρειών και των ανάλογων χειρισμών τους, η παρουσία των τουριστών στον τόπο μας είναι σχεδόν μηδενική».

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως: “Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες λογικών παραπόνων των επιχειρηματιών που η αποκλειστική τους επαγγελματική δραστηριότητα περιορίζεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Λόγω των κανονισμών που ακολουθούν οι εταιρείες κρουαζιέρας στην μαζική τους πλειοψηφία, παρατηρείται το φαινόμενο όπου τουρίστες φεύγουν αμέσως μετά την αποβίβασή τους προς άλλους χερσαίους προορισμούς με οργανωμένες εκδρομές. Οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς δεν είναι στη «λίστα» των εταιρειών, και στο σημείο αυτό ζητάμε την αρωγή σας.

Επιθυμούμε τη συνδρομή σας ώστε να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση με τα κλιμάκια των εταιρειών κρουαζιέρας ώστε να βρεθεί τρόπος, τηρουμένων πάντα όλων των υγειονομικών μέτρων, στο μέτρο μιας λογικής και όχι «αποστειρωμένης» επιβίβασής τους ώστε η κρουαζιέρα να μην ξεκοπεί τελείως από την τοπική οικονομία”.

Ο δήμαρχος Πύργου τονίζει ακόμα πως:

«Αξίζει να σημειώσουμε ότι καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν διενεργηθεί με τη συμβολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ επανειλημμένως rapid tests στην περιοχή του Κατακόλου όπου όλα τα δείγματα έχουν βγει αρνητικά. Όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα η περιοχή μας κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων.

Κύριε Υπουργέ, θεωρούμε μεγάλη ανάγκη να παρέμβετε άμεσα, για τη διαμόρφωση εκείνου του πλαισίου που θα αφήνει τα πλοία κρουαζιέρας να προσεγγίζουν και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες παντού, προκειμένου κι ο κλάδος των επαγγελματιών και οι εργαζόμενοί τους να μην συνεχίσουν να πλήττονται οικονομικά για μια ακόμη χρονιά».”

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search