ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ν. Μοίραλης- Ε. Γκέκα: Σιγή ιχθύος για τον ΑΣΟ από τη Δημοτική Αρχή

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ αναφέρονται τα εξής:

Σιγή ιχθύος επικρατεί για το έργο της διαμόρφωσης των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ στην Πάτρα σε πολυχώρο  πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού. 

Μετά το ναυάγιο με την διάλυση της σύμβασης του εργολάβου και την απροθυμία και των υπολοίπων εργολάβων που είχαν συμμετάσχει στο διαγωνισμό  να αναλάβουν το έργο, ουδέν νεότερο για το θέμα παρά τις δηλώσεις δημοτικών παραγόντων ότι θα είχαμε σύντομα νέο ανάδοχο μέσα από τη προκήρυξη νέου διαγωνισμού και έναρξη του έργου εντός του καλοκαιριού.

Το θέμα μοιάζει να έχει ξεχαστεί παρά το γεγονός ότι η υποτιθέμενη έναρξη των εργασιών την άνοιξη του 2020  έγινε η αιτία της εσπευσμένης έξωσης των καρναβαλικών πληρωμάτων από τον χώρο των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ όπου φιλοξενούνταν για 17 ολόκληρα χρόνια.

Η εμπλοκή αυτή προβληματίζει σε δύο σκέλη της.

Το ένα είναι η αναποτελεσματικότητα των ενεργειών του Δήμου, η αδυναμία προώθησης των διαδικασιών για την απόδοση ενός χώρου πολιτισμού και αναψυχής στους πολίτες. Το αλαλούμ με τις εργολαβίες, οι δεσμεύσεις που στη διαδρομή ακυρώνονται, το μπρος- πίσω των ανεπιτυχών χειρισμών σε ό,τι αφορά έργα που αφορούν τους Πατρινούς και την ποιότητα της ζωής τους, είναι ένα σκέλος που αν μη τι άλλο προβληματίζει. Ιδίως όταν μιλάμε μάλιστα για ένα έργο που αφορά την αναβάθμιση των ταλαιπωρημένων από υποσχέσεις νότιων συνοικιών της πόλης.

Η δεύτερη παράμετρος αφορά την απομάκρυνση των καρναβαλιστών από τις αποθήκες, η οποία έγινε εσπευσμένα χωρίς λόγο καθώς δεν υπήρχε ήδη εργολάβος στο προσκήνιο αλλά και το γεγονός ότι παρά τις δεσμεύσεις πως θα βρεθεί νέος χώρος που θα τους στεγάσει, αυτοί παραμένουν άστεγοι και τα άρματά τους εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες που τα καταστρέφουν. 

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι καταβλήθηκε από τη Δημοτική Αρχή  σαφής προσπάθεια ενοχοποίησης των καρναβαλιστών για τη διάλυση της εργολαβίας, κάτι που δεν ίσχυε σε καμία περίπτωση. Για αυτό ακόμη δεν έχει ζητηθεί ένα «συγνώμη» από τους ανθρώπους που τόσα χρόνια στηρίζουν με δικά τους χρήματα, κόπο και χρόνο το καρναβάλι μας. 

Κατόπιν όλων αυτών η Δημοτική Αρχή της Πάτρας θα πρέπει να μας ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου όπως και  για τους λόγους της νέας καθυστέρησης καθώς και  για τις προθέσεις της απέναντι στους καρναβαλιστές που άφησε άστεγους.

- Νίκος Μοίραλης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού- Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων

- Ελένη Γκέκα, μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων- Καρναβάλι Πάτρας, εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!».

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search