ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιράλ: «Δύο άκαρπες συν δυο αναβληθείσες ίσον μηδέν»

Το σπιράλ για τις συναντήσεις του Δημάρχου με τα πληρώματα:

 

Ο κύκλος των συζητήσεων του Δημάρχου Πατρέων με τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού έκλεισε άδοξα πριν καν ολοκληρωθεί. Οι συναντήσεις -που με τυμπανοκρουσίες είχε προαναγγείλει από καιρό η Πρόεδρος της ΚEΔΗΠ- είχαν μηδενικό αποτέλεσμα. Άκαρπες οι δύο πρώτες, αναβλήθηκαν οι δύο επόμενες, «λόγω απεργίας και ανειλημμένων υποχρεώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Sparc». Την ίδια ώρα, βέβαια, ο δήμαρχος ενημερώνεται από την διεπιστημονική επιτροπή (η οποία απείχε από τη συνάντηση με τους καρναβαλιστές) και τα εγκαίνια των Παλαιών Σφαγείων προετοιμάζονται κανονικά για τις 26 Ιουνίου.

 

Παράλληλα, εξακολουθεί να εκκρεμεί ο απολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί κατόπιν  σχετικού ερωτήματος του  επικεφαλής του σπιράλ, οι καρναβαλιστές που παρέστησαν στις δύο πρώτες συναντήσεις δεν έχουν ακούσει τίποτε νεότερο για τα ζητήματα που τους αφορούν, ενώ τα άρματα των πληρωμάτων του πρώην ΑΣΟ παραμένουν άστεγα, εκτεθειμένα και αφύλακτα σε υπαίθριο χώρο. Σύμπασα η καρναβαλική κοινότητα της πόλης έχει πλέον κατανοήσει πως το Πατρινό Καρναβάλι δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πατρέων και τα χρονίζοντα ανοικτά θέματα δεν υπάρχει πρόθεση να αντιμετωπιστούν.

 

Το σπιράλ επέλεξε να επισκεφτεί τους χώρους του Πατρινού Καρναβαλιού (το «Καρναβαλικό Εργαστήριο» στο Πετρωτό και τα γραφεία και τους υπόλοιπους χώρους δημιουργίας στα «Παλαιά Σφαγεία») προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για την υπάρχουσα κατάσταση (εγκαταστάσεων, αρχείου, ανθρώπινου δυναμικού κλπ), την εξέλιξη των εργασιών και τις προθέσεις της διοίκησης της ΚEΔΗΠ. Διαπιστώσαμε κινητικότητα μόνο στα λόγια. Ήρθε και η αναβολή των συναντήσεων ως επιβεβαίωση των φόβων μας. Στο μεταξύ καλοκαίριασε χωρίς να υπάρχει ακόμα σχέδιο, σκέψεις ή σενάρια για το Πατρινό Καρναβάλι 2022. Δεν περιμέναμε τόσο ηχηρή επιβεβαίωση προγενέστερης τοποθέτησής μας πως «η Δημοτική Αρχή δεν αγαπά το Πατρινό Καρναβάλι».

 

Η αντιπροσωπεία του σπιράλ που επισκέφτηκε τους χώρους του Καρναβαλιού αποτελείτο από τον επικεφαλής Πέτρο Ψωμά, τον δημοτικό σύμβουλο Θάνο Δούρο, την εκπρόσωπο του σπιράλ (με ρόλο παρατηρητή) στο Δ.Σ. του Πατρινού Καρναβαλιού, Άκια Σταμάτη, την Ευαγγελία Βαβαρούτα (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας), τους Ανδρέα Κοσμάτο και Στέφανο Δημητρόπουλο (μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου) και την Αντιγόνη Βαβαρούτα (μέλος της δημοτικής παράταξης). Την ξενάγηση στο Πετρωτό έκανε ο υπεύθυνος του Καρναβαλικού Συνεργείου, Νίκος Λιβάνης και στα Παλαιά Σφαγεία η Πρόεδρος της Κοινωφελούς, Ήρα Κουρή, τους οποίους και ευχαριστούμε για το χρόνο, τη διάθεση και τις πληροφορίες.

 

ΥΓ. Στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/SIMn4Krddo0 θα βρείτε συζήτηση σχετική με το Καρναβάλι, μεταξύ Πέτρου Ψωμά και Κώστα Πελετίδη, από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που επιβεβαιώνει περαιτέρω τις διαπιστώσεις του σπιράλ για τη δημοτική πολιτική για τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Β . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search