ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος και Περιφέρεια συμπράττουν για την αποκατάσταση και προστασία Ρίου – Αγίου Βασιλείου

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ήταν το αντικείμενο  σύσκεψης εργασίας  που πραγματοποιήθηκε  σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη. 

Στη σύσκεψη, εκτός του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιδήμαρχος  Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστος Κορδάς, καθώς επίσης στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε συγκεκριμένη μελέτη, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης και αποβλέπει στην αποκατάσταση και ανάπλαση της περιοχής. Η πρωτοβουλία ανήκει από κοινού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Δήμο Πατρέων και για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επαφή για την ολοκλήρωση της μελέτης, καθώς και την εύρεση της πηγής χρηματοδότησης της συγκεκριμένης δράσης. 

«Η προστασία του φυσικού σε συνδυασμό με το οικιστικό  περιβάλλον αποτελεί τεράστια προτεραιότητα, αλλά και μια δύσκολη εξίσωση την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε, διασφαλίζοντας τις θάλασσες και τις ακτές μας, αλλά και τις παράκτιες περιοχές όπου αναπτύσσεται ανθρωπογενής δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την κοινή αντίληψη για μια πόλη που σέβεται το φυσικό της πλούτο θα καταφέρουμε να δώσουμε μακροπρόθεσμη λύση σε ένα μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού μία σημαντική παράκτια περιοχή της Πάτρας και ταλανίζει χιλιάδες πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, μετά το τέλος της σύσκεψης.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search