ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η "Ώρα Πατρών" σε Μονοδένδρι και Ροΐτικα

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 16/5/2021 μεταξύ του επικεφαλής Γιώργου Ρώρου και μελών του συντονιστικού της Ώρας Πατρών με εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων Μονοδενδρίου και Ροϊτίκων. Η Ώρα Πατρών πραγματοποιεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, τους ακούραστους, αμίσθους, αυτοδιοικητικούς εργάτες που με προσωπική εργασία προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των περιοχών τους.

Τα κοινά προβλήματα που εντοπίζονται για τις όμορες περιοχές είναι: Αποκατάσταση της διάβρωσης της παραλιακής οδού με παράλληλη εφαρμογή της μελέτης Ρογκάν που προβλέπει κυματοθραύστη ώστε να σταματήσει η διάβρωση. Πεζοδρομήσεις στον παραλιακό δρόμο αλλά και την παλιά εθνική Πατρών Πύργου, πυκνότητα των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ και του προαστιακού σιδηρόδρομου. Ολοκλήρωση της σύνδεσης των αποχετεύσεων στις περιοχές εκτός αλλά και εντός οικισμού που έχουν εξαιρεθεί τμήματα. Συντήρηση των οδικών αξόνων και τοποθέτηση περισσότερων κάδων σκουπιδιών και ιδιαίτερα κάδων ανακύκλωσης (μπλε κάδων). Άμεση εξεύρεση δημοτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η επισκεψιμότητα πολλαπλασιάζεται ώστε να απελευθερωθεί η παραλιακή και να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Επίσης τονίστηκε η μη εφαρμογή των τεχνικών προγραμμάτων όπως αποφασίζονται από τα τοπικά συμβούλια για την προτεραιότητα δρομολόγησης των έργων για τις περιοχές τους και να δοθούν οι αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια που προβλέπονται από το νόμο Κλεισθένη και τον κανονισμό. Πλέον αναφέρθηκαν ότι δεν χορηγούνται το σύνολο των χρημάτων της παγίας προκαταβολής που ορίζει ο νόμος για έργα. Λειτουργία της επιτροπής ονοματοθεσίας ώστε οι οδοί που έχουν διανοιχθεί να αποκτήσουν όνομα και να μπουν αριθμοί στις οικίες.

Επιπρόσθετα οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίρρηση τους για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ που επιδιώκει η κυβέρνηση, θέλοντας ουσιαστικά να καταργήσει την αυτονομία κατάθεσης ανεξάρτητων συνδυασμών στις εκλογές, δηλαδή προχωρά μεθοδικά στην κατάργηση των τοπικών συμβουλίων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search