ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδριάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

 

Οι δύο πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν για το 2021, μεταξύ 19 και 26/2, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος απασχόλησαν οι γνωμοδοτήσεις επί των περιβαλλοντικών όρων για έργα και δραστηριότητες της Περιφέρειας. Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν από την επιτροπή τα παρακάτω: 

Για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας:

• Η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία του ΤΟΕΒ Παραβόλας, ώστε το υπάρχον αρδευτικό δίκτυο να λειτουργεί με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και ορθής διαχείρισης φυσικών πόρων.

• Η μελέτη Παράκαμψης του οικισμού Εμπεσσού και κατασκευή νέας γέφυρας, όπου το υπό μελέτη έργο αφορά στην παράκαμψη του επαρχιακού δρόμου Εμπεσσού – Περδικακίου –Βρουβιανών, που διέρχεται εντός του οικισμού Εμπεσσού, με την κατασκευή νέας οδοποιίας, συνολικού μήκους 2.119,82μ. στην οποία περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέου τεχνικού (Γέφυρας), επί του ποταμού Ίναχου.

Για την Π.Ε. Ηλείας:

• Οι τεχνικές μελέτες για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων επί σημείων της Ε.Ο. Κρέστενα  - Ανδρίτσαινα, και των επαρχιακών οδών Ζαχάρως – Αρήνης, και Θολό – Φιγαλείας.

• Οι περιβαλλοντικοί όροι της μελέτης αντιμετώπισης κατολισθήσεων στον επαρχιακό δρόμο Λαντζόι-Χελιδόνι- Κρυονέρι-Λάλα.

Παράλληλα, η επιτροπή επίσπευσε και ενέκρινε την λειτουργία νέων παραγωγικών μονάδων του πρωτογενούς τομέα, καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων στο τομέα της ενέργειας.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ανταποκρίνονται με μεγάλη επιτυχία στην έγκαιρη και έγκυρη προετοιμασία των γνωμοδοτήσεων για έγκριση περιβαλλοντικών όρων, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιβαλλοντικών μελετών που κατατίθενται σε όλη την Περιφέρεια, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση του έργου  της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search