ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ.Ελλάδα: Βγαίνει η απόφαση της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα 30.000.000 ευρώ

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να έχει ξεκινήσει η εκταμίευση των χρημάτων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος στις πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία που είναι να ενταχθούν στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος και στη συνέχεια θα τη στείλει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Το σύνολο των χρημάτων που θα μοιραστούν φτάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις που δικαιούνταν να κάνουν την αίτηση προέρχονται από διάφορους ΚΑΔ. Οι αιτήσεις έφτασαν στο σύνολο τους τις 7.500 στον αριθμό όμως ο αριθμός που τελικά θα πάρουν τα χρήματα αυτά, με βάση τις εκτιμήσεις, δεν ξεπερνά τις 1.100.

Οι αποφάσεις της επιτροπής πάντως θα είναι αντίστοιχες με τη βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει οι επιχειρήσεις μετά τη διαδικασία της αξιολόγησης τους, με βάση πάντα τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει και τα οποία έχουν ελεγχθεί.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις εκείνες που θα πάρουν το «πράσινο» φως από την επιτροπή για να λάβουν τα χρήματα, έχοντας τις προϋποθέσεις και τους όρους για την ένταξη τους στο πρόγραμμα, θα ανασάνουν και θα βοηθηθούν σημαντικά οικονομικά.

Σε μία περίοδο που πολλές από αυτές είναι κλειστές και έχουν μεγάλες ζημιές από την πανδημία. Πρόκειται, άλλωστε, για χρήματα που δίνονται με τη μορφή επιχορηγήσεων και όχι δανείων, δηλαδή οι επιχειρήσεις δεν είναι αναγκασμένες να τα επιστρέψουν.

Να σημειωθεί πως μέσα στο επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα στο οποίο είναι να ενισχυθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που πλήγηκαν από τον κορωνοϊό και που έμειναν από έξω από αυτό που «τρέχει». 

Είναι ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει ένα επιπρόσθετο κονδύλι ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα βοηθήσει αρκετές ακόμα επιχειρήσεις που έχασαν χρήματα και έπαθαν μεγάλη ζημιά από την πανδημία. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search